Şenol Güneş: Kazanmak için oynayacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Porto maçı öncesi basın toplantısında "Kazanmak için oynayacağız. Yarınki sonuçla gruptan çıkmak istiyoruz" dedi.

Şenol Güneş: Kazanmak için oynayacağız
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve kaleci Fabri, Şampiyonlar Ligi'nde yarın oynacak kritik Porto maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

FABRI: Geçen seneden ders aldık. Çok iyi başlamıştık. Kendi evimizde böyle bir şans geldi elimize. Bu sene daha iyi performans çıkarmak istiyoruz.

Aboubakar'ı tanıyoruz, büyük bir oyuncu. Burada büyük emekleri vardı. Güçlü yönlerinden biri Porto'nun. Umarım geçen sene burada yaptıklarını yapmaz. İşlerin onun için iyi gitmemesini umut ediyorum.

ŞENOL GÜNEŞ: Şampiyonlar Ligi'nde 5. maçımız. İyi durumdayız. 5 maçta 10 puan, lideriz. Bizim için avantaj. Rakip takım da iyi takım. Güzel maç olmasını bekliyorum. Zor olmasını tabii ki bekliyorum. Kazanmak istiyoruz. Umarım ki öyle olur.

('Pepe'nin sakatlık sorunu var mı' sorusuna cevap) Sakatlık veya sorun yok şu an. Listemizdeki oyuncuları kadroya alabileceğiz. Bugünkü idmandan sonra belli olacak kimlerin oynayacağı. Herhangi bir sorun yok.

Geçmişe bakmamak lazım. İşimizi iyi yapmalıyız. Bazen süreç içinde geç de sonuç alabilirsiniz. Bugün itibariyle avantajımız var ama önemli olan yarınki maç. Yarın da kendi oyunumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz. Tüm maçlarda en iyisini yaptık. Yarın da öyle olmasını bekliyoruz. Açılım yapmak istiyoruz, yarınki sonuçla gruptan çıkmak istiyoruz.

Aboubakar geçen sene kiralık geldi. Şartlar sonucu gitti. Yarın bakarsınız başka takıma gider. Bizde yaptığı hizmetlere teşekkür ediyoruz ama yarın itibariyle rakibimiz. Etkili bir oyuncu. Sayısal sıkıntıları var forvette. Yarın da Aboubakar'ın etkisiz olması için çalışacağız.

Eldeki oyuncuları iyi oyuncular. Çift forvet oynuyorlar, sonra 4-2-3-1 gibi oynadılar. Zaman zaman bunu yapabiliyorlar. Çok büyük değişiklik yok aslında takımda. 1-2 değişiklik sezon başından bu yana. Oyunda pek değişiklik olacağını sanmıyorum. Kontralara izin vermezsek iyi olur. Hızlı bir takım. Şu aşamada tek forvet oynayacakları görünüyor zaten. Sürekli hücum değil de kontrol etmek isteyecekler oyunu. Kaybetmeleri halinde diğer maça göre gruptan çıkma ihtimalleri de bitebilir. Monaco'nun alacağı sonuç her şeyi karıştırabiliir. En avantajlı biziz ama ilk 3'te garantimiz var. Galibiyet bizim için çok iyi olacaktır.

('1. mi 2. mi olmak istersiniz' sorusuna cevap) Yarın iyi oynayıp kazanmamız halinde iyi olacaktır. Bundan sonraki maçlarda güven verecektir. Yapabildiğimizin en iyisini yapmak istiyoruz. Yarın da kazanmak için oynayacağız. Hep atak yapıyoruz demek değil tabii ki bu. Hem savunma hem hücumu iyi yapacağız.

Bütün maçlarda kontrolü elden bırakmadan hücum yapmaya çalıştık. Porto'daki maçta baskıdan çıktık. Savunma da yaptık. Format rakibe göre değişebiliyor. Rakibin 4 forvetle oynadığı oldu. Yarın rakibi kaleden uzak tutup hücum yapmaya çalışacağız. Rakibi sahada bekleyeceğiz gibi bir şey yok. Önemli olan topu kaybedince ne yapacağımız. İyi kullanırsak etkili oluruz. Daha da üstüne koyarsak bizim için daha kolay maç olur.