'Satranç, Popülaritesi Artan Bir Spor'

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:'Spor denilince akla futbol geliyor ama Türkiye Satranç Federasyonu lisanslı sporcu sayısıyla futbolun önüne geçti' 'Hem organizasyon hem de sportif anlamda başarılıyız. Her geçen gün bu başarımız yukarılara çıkacaktır'

MESUT KARADUMAN- Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, hem organizasyon hem de sportif anlamdaki başarılarıyla dünyada takdir edilen bir federasyon haline geldiklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Gülkız Tulay, satrancın, Türkiye'nin 81 il ve 500'e yakın ilçesinde yaygın şekilde yapılan bir spor branşı olduğunu dile getirdi.

Devletin ve sponsorların desteğiyle satrancı diğer branşlar arasında zirveye taşıdıklarını aktaran Tulay, "Spor denilince akla futbol geliyor ama Türkiye Satranç Federasyonu lisanslı sporcu sayısıyla futbolun önüne geçmiş ve her geçen gün popülaritesi artan bir spor branşı oldu." dedi.

Tulay, dünya satrancında kendilerinden söz ettiren bir federasyon haline geldiklerini aktardı.

-"Başarımız yukarılara çıkacak"

Gülkız Tulay, milli takımların, Avrupa'da katıldıkları organizasyonlardan çok iyi derecelerle döndüklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye Satranç Federasyonu olarak sadece yurt içinde değil yurt dışındaki organizasyonlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçenlerde Avrupa Satranç Birliği Genel Kurulunda iki önemli organizasyonun ev sahipliğini almış olduk. 2019 Avrupa Kadınlar ve 2020 Avrupa yaş gurupları organizasyonlarına ev sahipliği yapacağız. Lisanslı sporcumuzda her geçen yıl dahada artıyor. 2018 yılı yine yoğun bir yıl olacak. Hem organizasyon hem de sportif anlamda başarılıyız. Her geçen gün bu başarımız yukarılara çıkacaktır."

Tulay, okullarda satranç faaliyetlerinin devam etmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, " Her geçen gün hızla büyüyen bir federasyon var. Özellikle il ve ilçelerde yapılan turnuvalar bugün binli sayılara ulaşmış durumda. 3-5 yıl önce yılda 500 turnuva yapılıyorken, bugün ülkemizde 5 binin üzerinde satranç turnuvası yapılıyor." diye konuştu.

Gülkız Tulay, Türkiye'de düzenlenen şampiyolarda başarı elde eden sporcuların, uluslararası turnuvalarda ülkeyi temsil edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA