Orman: G.Saray için dualar etmiştim

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, TRT Spor'da çıktığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Orman: G.Saray için dualar etmiştim
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, TRT Spor’da yayınlanan Basın Tribünü programında Habertürk Spor Yayın Koordinatörü Meriç Müldür’ün de aralarında bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Fikret Orman'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Taraftarın maça yoğun ilgisi var. Yarınki karşılaşmadan iyi bir sonuçla ayrılacağımızı düşünüyorum. Beşiktaş takımı, özellikle Avrupa'da çok üst düzey maçların tecrübesine sahip bir takım."

"Beşiktaş iyi bir kura ile devam ederse, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynar. Çocuklar işlerini iyi yapsınlar, şans da yanımızda olsun."

"Beşiktaş'ın en önemli özelliği muhteşem taraftarlarının olması. Biz buralara dualarla geldik. Galatasaray da 2000'li yılların başında Avrupa'da başarılı olmuştu. Ben de o zamanlar yöneticiydim, Galatasaray'ın başarısı için dualar etmiştim."

Orman: G.Saray için dualar etmiştim

"ABOUBAKAR KALMAK İSTEDİ"

"Aboubakar burada kalmak istemişti. Aboubakar'ın maçın ardından soyunma odasına gelmesi de bunun göstergesi. Aboubakar için görüşmeler yaptık. Bonservisi iki yerde. Bizim de ekonomik şartlarımız var. Gomez'in de kalmasını istemiştim, olmadı. Olanda hayır vardır diye bakıyorum."

"Bugün geldiğimiz yerlere daha önce kimse inanmıyordu. İçeriden asılsız şeylerin çıkması benim şevkimi kırıyor. Dışarıdan olabilir ama içeriden olanları anlayışla karşılayamıyorum. Örnekler de verdim. Üzülüyorum. Beşiktaş'tan maddi çıkar sağlamak için yapıyorlar bunları. Bugünlere kolay gelmedik. Taraftarın yüzde 99'uyla diyeyim bizim aramızda müthiş bağ vardır. Herkes başkanına, yönetimine inanır."

''Beşiktaş'ın çok iyi bir hocası var. Dünya Kupası tecrübesi var. Avrupa maçlarında ciddi bir tecrübesi var.''

''Sosyal medyaya baktığınız zaman, al birisinden parayı, kur siteyi, yap haberi. Bir haber yapmışlar, FETÖ ile ilişkisi olan biriyle telefonda görüşmüşüm. Ben o telefon numarasını 1 yıldır kullanmıyorum. Reza Zarrab konusundaki gibi algı yapmaya çalışıyorlar!''

''Tayfun Aktaş diye birine ev satmışız. Benim adamı görmüşlüğüm yok. Adam gitmiş Türkiye'nin en itibarlı bankasından birinden kredi almış, bizden de daire almış. Şimdi Beşiktaş iyi gidiyor diye böyle şeyler çıkarıp, aşağı çekmeye çalışıyorlar. Bodrum'da orman yakılmış ben oraya otel yaptıracakmışım. Ben, Beşiktaş başkanı olduktan sonra dedikodu çıkmasın diye bir tane inşaat işi yapmadım. Bulan varsa gelsin.''

Orman: G.Saray için dualar etmiştim

"DAHA DÜN AMERİKA'DAN GELDİM"

"Benim için 'Amerika'ya gidemez' diyorlar. Daha dün Amerika'dan geldim. Bodrum'da orman yakılmış ben oraya otel yaptıracakmışım. Ben, Beşiktaş başkanı olduktan sonra dedikodu çıkmasın diye bir tane inşaat işi yapmadım. Bulan varsa gelsin. Bodrum'da otelim var ama eski..."

"Beşiktaş'ın ana geliri, ne başarı elde ederse etsin belli: Yayın geliri ve stadyum geliri. Türkiye'nin en büyük geliri bizde. Ama kulüplerin büyüme sınırları, ülkeleriyle sınırlı. Kendimi Beşiktaş'a adamış birisiyim. Belirli bir limitten sonra ülke dışına çıkmak gerekiyor. Dünya kulübü olabilmek için dünyanın her yerinde taraftarlarınızın olması gerekiyor. Biz de ortaya böyle bir vizyon koyduk. Şampiyonlar Ligi de bu vizyonumuza katkı sağlıyor."

"Beko dünyada 2 takıma sponsor; biri Beşiktaş, biri Barcelona. Chelsea'nin 300 milyon civarında taraftarı olduğundan bahsedildi. Chelsea, Ortaköy'den daha küçük bir yerdir, Malezya'da, Endonezya'da, Singapur'da falan taraftarları var. 1 milyon, 2 milyon tişört satıyorlar."

Orman: G.Saray için dualar etmiştim

EUROLEAGUE AÇIKLAMASI

"Bu yaz başı, Ramazan ayında, çünkü ben o gün oruçluydum, Euroleague ile ilgili fikirlerimi söyledim, bugün de aynı fikirdeyim. Euroleague ile ilgili, o gün oruçluydum, hırsızlık diye bir ifade kullandım. Bugün olsa kullanmazdım. Euroleague için bazı takımların kartları var. Diyorlar ki NBA'de de şirket. Orası NBA, burası Avrupa. Siz Euroleague'de yarışacak bir takım kurup, 20-30 milyon para harcıyorsunuz. Seyahatler var, maçı taraftar izliyor, sonra parayı kim alıyor, Euroleague alıyor. Böyle organizasyon olur mu? Ligde Fenerbahçe ve Anadolu Efes ilk 5'te olmasın, yine Euroleague'e onlar gidiyor. Ligin 1.'sini almayacaksın, turnuvaya sponsor olan Doğuş Grubu'nun takımını alacaksın. Euroleague'de şampiyon olan 1 milyon euro alıyor. Daha büyük paralar kazanılmalı."

"Türk Hava Yolları sonra Beşiktaş ile çalışmak istemiyoruz dedi. Çalışmak istemiyorlarsa, istemezler. Biz ülkeyi temsil ediyoruz."

BORÇ NEDEN ARTTI?

"Borç artışı kur farkından oluşuyor. Yoksa biz kar etmeye başladık. Kendi rayına girdi. Zarar ettiren şey amatör şubeler. Biz geldiğimiz gün Beşiktaş'ın 330 milyon dolar borcu vardı. 420 milyon dolar civarında bugün. O dönemden bu döneme baktığınız zaman yapılan yatırımlar, ödenen faizler ki 6 sene içinde 150-160 milyon dolar faiz ödedik. Bir sürü yatırım yaptık."

CENK TOSUN SATILACAK MI?

"Mbappe, Monaco'dan PSG'ye 180 milyon Euro'ya transfer oldu. Bu oyuncu Monaco'dan önce Beşiktaş, Fenerbahçe ya da Galatasaray'da olsaydı, PSG'ye kaça satabilirdik? Cenk Tosun'un satış bedeli yok... Şaka yapıyorum. Cenk çok sevdiğimiz bir oyuncu. Ailemizin bir parçası, satma gibi düşüncemiz yok. Şartlar oluşursa, yalnızca bizim için değil oyuncu için de oluşması lazım."

"İKİ KULÜBÜ BİRBİRİNE KARDEŞ YAPTIK"

"Beşiktaş saygılı bir kulüptür, kibirsizdir. Sezon başında kibirli diye pompalamaya çalıştılar. Biz hiçbir zaman şu takımın oyuncusunu alırız. Kulübede oturturuz demedik. Galatasaray'da falan 'Annenizin ligi' denir, yapar. İki kulübü birbirine kardeş yapmışken, onlar da biraz övünüyorlar."

"Büyüyeceksek hep beraber yurt dışında büyüyelim. Ben Galatasaray'ın yurt dışında seyircisi olmasından mutluluk duyarım. Burada hep beraber küçüleceğimize yurt dışında hep birlikte büyüyelim. Biz bu işin henüz başındayız. Daha yüzde 3'lük 4'lük kısmını tamamladık. Manchester United yıllardır yapıyor. Zamanında Avustralya'ya, Kenya'ya gitmişler."

"Ben ve arkadaşlarım, başkan olduk şu starı getirdik egosunda değiliz. Bize uyum sağlayacak, projemize uyan oyuncuları alıyoruz. Pepe öyle bir transferdi. Başka kulübün oyuncusu hakkında konuşmak istemiyorum. Van Persi önemli kariyerli bir oyuncu. Allah şifa versin."

"Vida beğendiğimiz bir oyuncu. Sözleşmesi 1 Ocak'ta bitiyor. Devre arasında bakınca 6 ay sözleşmesi kalan oyuncuya niye 10 milyon euro verelim? Vida'ya bakacağız, devre arası inşallah gelir. (Gülerek)"