Milli Karateci, Antrenör Babasının Hayalini Gerçekleştirdi

İspanya'da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak aynı zamanda antrenörü olan babasının hayalini gerçekleştiren Eren Akkurt, Rusya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya elde etmek istiyor Milli takım antrenörü baba Akkurt: 'Oğlum, gerçekleştiremediğim hayalimi gerçekleştirdi. Avrupa'ya gidemedim, bana nasip olmadı ama oğlum hayalimi fazlasıyla gerçekleştirdi' Milli karateci Eren: 'Babamın antrenörüm olması çok güzel, herkese nasip olmaz. Benim için gurur verici'

ÖZKAN BEYER - İspanya'da ekim ayında düzenlenen Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Dünya Karate Şampiyonası'nda gençler kumite 68 kiloda bronz madalya kazanarak aynı zamanda antrenörü olan babasının hayalini gerçekleştiren Eren Akkurt, Rusya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Aktif spor hayatının ardından antrenörlüğe başlayan ve 10 yıldır milli takımı da çalıştıran 48 yaşındaki Abdulkadir Akkurt, oğlu Eren Akkurt'unda da hocalığını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü adına yarışan 16 yaşındaki Eren, 5 Türkiye derecesi ile 2 dünya üçüncülüğü elde etti.

Eren Akkurt, gelecek yıl şubat ayında Rusya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyor.

- "Onunla gurur duyuyorum"

Milli takım antrenörü baba Abdulkadir Akkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun kendi tercihiyle karateye başladığını söyledi.

Akkurt, "Kendisi bu sporu severek yapıyor. Bu yüzden de 16 yaşında dünya üçüncüsü oldu. Üç yıldır da milli takımda. Hedefi olimpiyatlar. Onunlar gurur duyuyorum, anlatılmaz bir duygu." dedi.

Diğer sporcularıyla da çeşitli başarılar yakalamalarına rağmen oğlunun elde ettiği başarıların kendisi için farklı bir önemi olduğunu dile getiren Akkurt, şöyle devam etti:

"Avrupa ve dünyada derece yapmış sporcular yetiştirdim. İnsanın kendi evladı başarılı olunca sevinci katlanıyor. Daha yolun başındayız. Benim de Türkiye derecelerim vardı. Dünya Şampiyonası seçmelerine hazırlıkta ikinci olmuştum. Dünya Kupası'na gidemedim. Başarıları, sporcularım ile yaşadım. Türkiye dereceleri hayal ederken, bugün olimpiyat şampiyonlukları hedefler hale geldik. Oğlum, gerçekleştiremediğim hayalimi gerçekleştirdi. Avrupa'ya gidemedim, bana nasip olmadı ama oğlum hayalimi fazlasıyla gerçekleştirdi. Çok güzel dövüş zekası var. Oğlumun antrenörlüğünü yapmamın avantajı da dezavantajı da oluyor. Daha çok avantajı oluyor. Sürekli bir aradayız. Bu yönden çok iyi. Arkadaş gibiyiz. Dezavantajı da biraz duygusal oluyorum. Onunla katıldığımız müsabakalarda ben daha çok heyecanlanıyorum."

Rusya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını anlatan Akkurt, "Oğlum şampiyonaya iyi bir puana sahip olduğu için direkt katılacak. Oradan da güzel bir sonuç almayı bekliyoruz. Daha sonra ise Arjantin'de düzenlenecek olimpiyatlara hazırlanacağız." diye konuştu.

- "Babamı onurlandırmak istiyorum"

Milli sporcu Eren Akkurt da 6 yıldır karate sporuyla ilgilendiğini belirtti.

Karatenin artık adeta "aile işi" olduğunu aktaran Eren, "Bizim için hayat felsefesi oldu. Küçükken spor salonuna giderdim. Burada babamın hareketlerini yapmaya çalışırdım. Babam da küçükken bana karate elbisesi alınca çok mutlu olmuştum, spora böyle başladım. Babamın, antrenörüm olması çok güzel, herkese nasip olmaz. Benim için gurur verici." ifadelerini kullandı.

Eren Akkurt, babasının kendisiyle ilgili her şeyi bildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Böylece daha verimli antrenman oluyor. Bazen beni zorluyor. Bu yüzden büyüklerle antrenman yapıyorum. Ben de olabildiğince babama daha iyi görünmek zorundayım. Avrupa Şampiyonası'nda ve gençlik olimpiyatlarında birinci olarak babamı onurlandırmak istiyorum."

Kaynak: AA