Patenler 'Gol' İçin Kayacak

Kayseri Paten ve Kaykay Grubu, Uluslararası Futins Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor Kayseri ekibi, patenle futbol oynanarak yapılan bu spor dalında düzenlenen şampiyonayı kazanıp, uluslararası organizasyonlarda milli takıma sporcu kazandırmak istiyor Uluslararası Futins Federasyonu Türkiye Temsilcisi Adanur:'Daha önce Trabzon'da futins sporunun tanıtımı amacıyla Türkiye ve İran arasında bir maç yapılmıştı. Antalya'da gerçekleştirilecek şampiyona Türkiye'de bu alanda ilk olacak'

TUNAHAN AKGÜN - Kayseri Paten ve Kaykay Grubu, Uluslararası Futins Federasyonu tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen ve patenle futbol oynanarak yapılan spor dalındaki Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Turnuva ve şampiyonalara 5 asıl, 4 yedek oyuncu, birer antrenör ve antrenör yardımcısı ile çıkılan, paten ile oynanan futbol oyunu futinste Türkiye Şampiyonası, Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde 3-4 Kasım'da, 11 ilden 16 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Kayseri Paten ve Kaykay Grubu, büyükşehir belediyesince Mimar Sinan Parkı'nda yaptırılan parkurda ve basketbol sahasında şampiyona hazırlıklarını sürdürüyor.

Lise öğrencilerinden oluşan grup adına AA muhabirine açıklamada bulunan Mehmet Şahin, okuldan kalan zamanlarda antrenman yaptıklarını, şampiyonaya hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyonada iddialı olduklarını vurgulayan Şahin, ''Türkiye'de yapılacak turnuvada yer alıp, futins sporunu insanlara tanıtmak ve sevdirmek istiyoruz. Gelecek yıl Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Burada da milli takıma sporcu kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.

Uluslararası Futins Federasyonu Türkiye Temsilcisi Hasan Adanur da kaykay ve tekerlekli pateni insanlara sevdirmek istediklerini belirtti.

Patenle oynanan futbolun yeni bir spor dalı olduğunu vurgulayan Adanur, şunları kaydetti:

''Daha önce Trabzon'da futins sporunun tanıtımı amacıyla Türkiye ve İran arasında bir maç yapılmıştı. Antalya'da gerçekleştirilecek şampiyona, Türkiye'de bu alanda ilk olacak. Büyük ihtimalle 2018 yılı eylül ayında Dünya Futins Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağız. Biz, federasyon olarak gerekli çalışmaları yaptık. Bu önemli organizasyonu Kayseri'de yapmayı düşünüyorduk ancak imkanlar yetersiz olunca Antalya'da karar kıldık. Antalya'da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası'na 11 ilden 16 takım katılacak. Şu an 23 şehirde kulüp kuracak seviyedeyiz."

Kaynak: AA