Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Mahmat Karak İstifa Etti

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden İçel İdmanyurdu’nun Kulüp Başkanı Mahmut Karak, istifa etti. Karak, "İçel İdmanyurdu’nun fişinin çekildiğini görüyoruz. O yüzden bugün itibariyle kulüp başkanlığı görevime noktayı koyuyorum ve istifa ediyorum. Artık bu görevin yapılmasının bir anlamı olmadığını gördüğümüzden dolayı bu kararı aldım" dedi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve zor günler geçiren İçel İdmanyurdu’nda başkan da istifa etti. Ligde oynadığı 10 maçta 10 mağlubiyet alan, bu maçlarda 38 gol yeyip sadece 2 gol atabilen kırmızı-lacivertli ekip, gün geçtikçe erimeye devam ediyor. Çok yüksek miktarda bulunan borçtan ve transfer tahtasının kapalı olmasından dolayı 3 yıldır bir türlü kendini toparlayamayan Güney ekibi, çıkmaza girdi. Bugün Macit Özcan Spor Kompleksi’nde basın toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Mahmut Karak da istifa ettiğini duyurdu. Futbol anlamında artık konuşulacak bir şey kalmadığını belirten Karak, "İsterdik ki futbol konuşalım, futbolu yorumlayalım. Ama gerçekten geldiğimiz günden beri bir türlü futbolla ilgili pek bir şey konuşamadık. Çünkü olduğumuz konum itibariyle, geldiğimiz durumla birlikte hiçbir şekilde futbolu konuşamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İstifa ediyorum"

Bugüne kadar yine yüzde 10 aday olabileceğini düşündüğünü belirten Karak, "Ancak bunu da şundan dolayı söylüyordum. Eğer tahta açılacaksa aday olurum demiştim. Ben bu kutlu yürüyüşte 11 aydır kişiliğimle, şahsımla, kariyerimle, adamlığımla burada dik durmaya çalıştım. Ayın 5’inde kongremiz var. Bunun içinde kulüpte yaptığımız hiçbir borçlandırma yok. Üstümüze çığ gibi gelen bütün borçların hepsinden sadece bir kısmını ödeyebilmekle kaldık. Bizim yaptığımız tek bir borç yok. Biz halkın takımı olan ve 92 yıllık bir geçmişi olan bir takımı ayakta tutmaya çalıştık. Bunun için serzenişimiz oldu. Ancak geldiğimiz durum şunu gösteriyor ki artık İçel İdmanyurdu’nun fişinin çekildiğini görüyoruz. O yüzden ben İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanlığını bugün itibariyle son noktayı koyuyorum ve istifamı sundum. Benim için çok zor olan, bırakılması çok zor bir görevi bırakıyorum. Bugüne kadar düşündüğüm ama gerçekten de hangi kapıyı çalarsak çalalım sonuç itibariyle hep oyunlar içerisinde olduğunu gördüğümüz için artık bu görevin yapılmasının bir anlamı olmadığını, yaptığımız işlerin de boş olduğunu gördüğümüzden dolayı kararı aldık. Bu süreçte bize düşen tek bir şey vardı o da istifamızı sunmaktı. İçel İdmanyurdu benim için büyük bir tecrübe, çok büyük bir konum, çok büyük bir makamdı. Ona bana sunan herkese de teşekkür ediyorum. Bir daha aday olmayacağımızı söylediğimizde oyun yaptığımız söylediler ama bu öyle bir süreç değil" diye konuştu.



"48 puanımız silinecek"

Bütün yöneticilerin de istifasını sunacağını kaydeden Karak, "Biz artık yokuz. Biz anahtarı teslim ediyoruz. İçel İdmanyurdu’nun artık bizimle beraber yürünecek hiçbir yolunun kalmadığını görüyoruz. Devam edebilirim ama 15-20 gün sonra 48 puanımız silinecek. Biz pazarlık yapıyoruz ödeme yapacağız kasamız boş. Ancak takımı yürütebiliyorsunuz. Yardım istiyorsunuz yardım yok. Bir forma reklamımız bile yok. Şehirde o kadar büyük firmalar var ancak bir forma reklamımız yok. Takımın bir otobüsü bile yok. Bunlar çok mu görülüyor bu takıma" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA