Dragon Türkiye Yarışları Bodrum'da Start Aldı

Açık Dragon Türkiye Şampiyonası Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde start aldı. Yarışlara Dragon dünya şampiyonu Ali Tezdiker ve ekibi de katıldı.

Federasyonunun faaliyet programında yer alan Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK)’nün organize ettiği ve Milta Marina’nın destekleriyle düzenlenen Açık Dragon Türkiye Şampiyonası bugün start aldı. Yarış öncesi son hazırlıklarını tamamlayan yerli yabancı 11 dragon ekibinde 34 sporcu bulunuyor. Bu yıl Portekiz’de düzenlenen Dragon yarışlarında dünya şampiyonu olan Ali Tezdiker ve ekibinin de katıldığı şampiyonanın ilk gününde ekipler kıyasıya mücadele etti.

Dragon Dünya şampiyonu Ali Tezdiker, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Dragon teknesinde 2015 yılından beri yarışıyoruz. Bir senedir yurt dışında bir program uyguladık. Bunun sonucunda da bu sene Haziran ayında Portekiz Cascais da dünya şampiyonu olduk. Hedefimiz buydu açıkçası. Bir sonraki dünya şampiyonası 2 sene sonra 2019’da Avusturalya’da, yine benzer kondisyonlar olacak, Portekiz’deki gibi sert hava koşulları büyük dalgalar. Tekrardan aynı başarıyı devam ettirmek istiyoruz. Bu yüzden de yine bu sene yoğun bir programımız var" diye konuştu.



"Dünya şampiyonu olan ekibimle geldim"

Türkiye şampiyonasına, dünya şampiyonu olduğu ekiple geldiğini söyleyen Tezdiker, "Burada tabi yarışma koşulları yurt dışına göre daha düşük ama yine de buradaki filonun da gelişmesi gerekiyor. Bu yüzden bu yarışa katılmayı uygun gördük ve dikkatleri Türkiye üzerine çekmek istedik açıkçası” dedi.

Sabit salmalı bu klasik yelkenli tekne yarışlara katılan genç-yaşlı, kadın-erkek dragon severleri bir araya getiren organizasyonun ilk startı karaada önlerinde verildi.

10 yarışın planlandığı ve 4 gün sürecek olan şampiyona, 5 Kasım akşamı ödüllerin sahiplerini bulmasıyla sona erecek.

Kaynak: İHA