Deniz Atalay Açıklaması 'Beşiktaş Avrupa'da Çıtayı Yükseltti'

Beşiktaş Asbaşkanı Deniz Atalay, daha önce Şampiyonlar Ligi’nde oynayan oyunculara sahip olduklarını dile getirerek, “O sahalarda oynamış oyuncularımız var. Böyle olduğu için maçlar zevkli geçiyor hem de Beşiktaş’ın Avrupa’da çıtayı yükseltmesine vakıf oluyor” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu’nda Beşiktaş, G.M. Manisaspor ile eşleşti. Çekilen kuranın ardından siyah-beyazlı kulübün Asbaşkanı Deniz Atalay, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kurada takım seçme şanslarının olmadığını vurgulayan Atalay, “Güçlü takım güçsüz takım çıksın deme şansımız yok. Kurada ne geliyorsa onunla oynayacağız. Burada oynayacağımız takımlarla kış mevsiminde iklim konusunda farklı olma durumu vardı. Manisa oldu, Manisaspor’a da bize de hayırlı olsun. Biliyorsunuz ki Beşiktaş’ın yarıştığı iki kulvarı var. Zaman gösterecek. Ziraat Türkiye Kupası’nı almak Beşiktaş’ın hedefi değildir diyemeyiz. Beşiktaş forması giyen herkesin bir hedefi vardır” şeklinde konuştu.



Beşiktaş, Avrupa’da çıtayı yükseltti”

Takımın UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki performansını da değerlendiren Atalay, "Şampiyonlar Ligi bizim için çok önemli. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’nde daha farklı oynuyor. Şampiyonlar Ligi’nde maçlar oynanmak üzerine, oynatmamak üzerine değil. Tecrübeli bir kadromuz var, o sahalarda oynamış oyuncularımız var. Böyle olduğu için maçlar zevkli geçiyor hem de Beşiktaş’ın Avrupa’da çıtayı yükseltmesine vakıf oluyor" ifadelerini kullandı.

“Caner’in kadro dışı kalması hocanın kararı”

Beşiktaş’ta 6 maç men cezası alan Caner Erkin’in kadro dışı kalmasıyla alakalı konuşan Atalay, tecrübeli oyuncunun kadro dışı kalmasının Teknik Direktör Şenol Güneş’in kararı doğrultusunda gerçekleştiğini ve bir sıkıntı olmadığını söyledi.



“Cenk üzerine koyarak devam ediyor”

Beşiktaş’ın golcü oyuncusu Cenk Tosun’un performansını da değerlendiren Atalay, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

“Cenk bizim için çok değerli. Transferinde o zaman benim de bir katkım olmuştu. Cenk Almanya’da Alman Milli Takımı’nın her kademesinde görev aldı. Türkiye’ye geldiğinde yaşı da çok gençti. Tercihini de Türk Milli Takımı’ndan yana kullandı. Üzerine koyarak devam ediyor. Cenk’in kalitesindeki oyuncuları bugün Avrupa’da çok göremiyoruz, o yüzden zaman inşallah Cenk’in lehine olacak.”

Kaynak: İHA