Ahmet Özal, Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye getirilişini anlattı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye getiriliş süreciyle ilgili olarak 'İltica etmek istediği bilgisi babama geldi. Bunun üzerine biz de MİT mensupları ile beraber, tabi onlar o zaman Bulgar ajanları da Naim'in peşindeydi. Bizimkiler daha akıllı çıktı, çeşitli şekillerde yollarını kaybettirerek ondan sonra Başbakanlık uçağıyla direkt Ankara'ya getirildi. Bir casusluk filmi olabilir bu, ajanlar savaşı diyelim' dedi.

Ahmet Özal, Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye getirilişini anlattı
Özal, tedavi gördüğü hastanede 50 yaşında hayatını kaybeden, yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Özal, başsağlığı dileyerek, 'Naim kardeşimiz rahmetli babamın manevi oğluydu, ben de onun manevi ağabeyi oluyorum. İlk geldiği günü hatırlıyorum, pırıl pırıl bir insandı, hiçbir zaman kimseyi, Türkiye'yi üzmedi.' diye konuştu.

Dünyada hala onun kırdığı rekorun kırılamadığını, bundan sonra da kimsenin bu rekoru kıracağını düşünmediğini ifade eden Özal, 'Pırıl pırıl bir insandı, milletimizin, Türkiye'nin başı sağ olsun' dedi.

Ahmet Özal, Naim Süleymanoğlu'nun Türkiye getirilişini anlattı

Özal, basın mensuplarının Naim Süleymanoğlu'nun 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın girişimiyle Türkiye'ye getirilişine ilişkin sorusu üzerine, şunları kaydetti:

'İltica etmek istediği bilgisi babama geldi. Bunun üzerine biz de MİT mensupları ile beraber, tabi onlar o zaman Bulgar ajanları da Naim'in peşindeydi. Bizimkiler daha akıllı çıktı, çeşitli şekillerde yollarını kaybettirerek ondan sonra Başbakanlık uçağıyla direkt Ankara'ya getirildi. Bir casusluk filmi olabilir bu, ajanlar savaşı diyelim.'

O dönemde Süleymanoğlu'nun olimpiyatlara katılabilmesi için Bulgaristan Federasyonundan onay alması gerektiğini anlatan Özal, bunun üzerine merhum babasının televizyonda bir açıklama yaparak, 'Bulgar Federasyonuna bir milyon dolar rüşvet verdim.' dediğini hatırlattı.

Ahmet Özal, Naim Süleymanoğlu'nun daha sonra Türkiye'nin gururunu kabarttığını dile getirerek, 'Türkiye'nin hiç olamayacak bir tanıtım ve reklamını yaptı. Allah rahmet eylesin.' değerlendirmesinde bulundu.