Başakşehir 5 - 1 Galatasaray

Süper Lig'de 12. haftanın en önemli maçında Medipol Başakşehir sahasında Galatasaray'ı 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir, 26 puanla lider durumda olan Galatasaray ile puanını eşitledi ve zirveye ortak oldu.

Başakşehir 5 - 1 Galatasaray
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekipGalatasaray'ın golünü 55. dakikada Gomis atarken, ev sahibi Medipol Başakşehir'e farklı galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Attamah, 42., 58. ve 76. dakikada Adebayor ve 89. dakikada Kerim Frei kaydetti.

Tarihler 10 Nisan 2017'yi gösterdiğinde 2016-2017 sezonunda yine Başakşehir'in evinde oynanan mücadelede ev sahibi ekip sahasında Galatasaray'ı 4-0 mağlup etti. Yine o maçta Adebayor hat-trick yapmıştı.

MAÇTAN NOTLAR

Igor Tudor'dan Emre Belözoğlu hamlesi!

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Başakşehir karşılaşmasında sürpriz bir taktiksel değişikliğe gitti. Hırvat teknik adam, Başakşehir takımının orta sahadaki en kilit oyuncuları Emre Belözoğlu ve Mahmut Tekdemir'in oynayamayacak olması üzerine önemli bir hamle yaptı.

Tudor, Gençlerbirliği karşılaşmasında olduğu gibi takımı sahaya çift forvetli dizilişle sahaya sürdü. Hırvat teknik adam Eren- Gomis ikilisine yer verdi.

Ndiaye formasına kavuştu


Sarı-kırmızılı futbol takımında kırmızı kart cezasını dolduran Badou Ndiaye, yeniden sahadaki yerini aldı. Ligde Trabzonspor ile yapılan müsabakada çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Ndiaye, Gençlerbirliği karşısında cezasını çekmesinin ardından, Medipol Başakşehir maçında formasına tekrar kavuştu.

Taraftarı yalnız bırakmadı
Galatasaray taraftarları, Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı. 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda kendileri için ayrılan bölümü dolduran yaklaşık bin 500 sarı-kırmızılı taraftar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Rodrigues kesik yedi!


Takımını çift forvet dizilişi ile sahaya süren Tudor, Eren Derdiyok'a ilk 11'de yer verirken Garry Rodrigues'i takımdan kesti. Yeşil Burun Adaları Milli Takımında yer alması ve takıma ancak Perşembe günü katılıp 2 taktik antrenmana çıkması nedeniyle Tudor, Rodrigues'i yedek bırakıp tercih hakkını Tolga'dan yana kullandı. Tudor'un bu tercihi nedeniyle Galatasaray sahaya orjin bir kanat oyuncusu olmadan çıktı.

Galatasaray taraftarları Başakşehir deplasmanında takımını yalnız bırakmadı. Sarı kırmızılılar, Fatih Terim Stadyumunda deplasman tribününün tamamını doldurdu.

Büyük kaptan Muslera...

Galatasaray taraftarları, karşılaşma öncesinde en büyük desteği Fernando Muslera'ya gösterdi. Uruguaylı kaleci sahaya çıkar çıkmaz Galatasaray taraftarları ' Büyük kaptan Muslera' tezahüratı ile tecrübeli eldiveni tribünlere çağırdı. Muslera da taraftarlarının bu çağrısına kayıtsız kalmayıp sarı kırmızılı tribünleri selamladı.

Galatasaray ilk kez ' Elit' forma ile sahaya çıktı. Sarı kırmızılılar, Başakşehir karşısında bu sezon ilk kez 'Elit' ismi verilen mor renkli formasını giydi.

Başakşehir'de Emre Belözoğlu şoku!

Ev sahibi ekibin kaptanı Emre Belözoğlu, Galatasaray maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi. Başakşehir'de ayrıca Mahmut Tekdemir ve Caicara da Galatasaray karşısında sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı. Abdullah Avcı, Emre ve Mahmut'un yokluğunda orta sahada Gökhan ile Hakan'a 11'de görev verdi.