Trabzon'da İl Hakemliğine Terfi Eden 30 Hakeme Kokartları Verildi

Trabzon’da aday hakemlikten il hakemliğine terfi eden 30 hakeme düzenlenen törenle kokartları verildi.

KTÜ Sahil Tesislerinde düzenlenen Trabzon Hakemleri ve Gözlemcileri Dayanışma Gecesi ve Kokart Töreninde katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, hakemlerin sporda adaletin temsilcileri olduğunu kaydetti.

Genç hakemlere tavsiyelerde bulunan Gümrükçüoğlu, “Hakemlerimizin saygınlığı artıyorsa inanın bu sizlerin sayesinde oluyor. Bundan sonra yeni kokart takacak olanlarda aldıkları ahlak ve prensiplerle birlikte hakemliği çok daha saygın düzeylere çıkaracağınıza eminim. Sizlerin aranızdaki dayanışma; bir bütün olarak davranmanız, böyle bir yaşayış biçimini prensip edilmeniz çok güzel. Bu birlikteliğiniz Trabzon’umuz için, ülkemiz için bizleri çok sevindiriyor. Kokartlarını aldınız, artık il hakemi oldunuz. Önünüzde güzel bir gelecek, uzun bir yol var. Bu yolda zorluklarla karşılaştığınızda, karşınıza protestolar çıktığında sakın ha moraliniz bozulmasın. Türkiye’de hakemliği çok daha saygın düzeylere çıkaracak olan Trabzonlu hakemlerdir. Siz adaletin temsilcilerisiniz. Sporda da adaleti vicdanınızla, bilginizle en iyi taşıyacak olanlarsanız. Bilin ki Trabzon Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler her zaman yanınızdadır” diye konuştu.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Trabzon Şubesi ile Trabzon İl Hakem Kurulu tarafından düzenlenen törende Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uraloğlu, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi Alican Lakot, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Birdal Öztürk, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı İsmail Köse, Trabzon İl Hakem Kurulu Başkanı Ahmet Örgün, TFF Bölge Sorumlusu Serdar Bali, Türkiye Saha Komiserleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Ali Bıyıklı, ASKF Başkanı Cahit Erdem, Süper Lig-klasman ve il hakemleri hazır bulundu.

Kaynak: İHA