Ampute Futbolun Yıldızı Esenler'de

Spor Söyleşileri’nde Esenlerli öğrencilerle buluşan Ampute Futbol Milli Takımı oyuncusu Serkan Dereli, "Doğuştan engelliyim, futbolu protezle oynuyordum. Ampute futbola başladığımda koltuk değneğine ilk defa dokundum" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği "Spor Söyleşileri"nde, Spor SpikeriErdoğan Arıkan’ın konuğu Ampute Futbol Milli Takımı oyuncusu Serkan Dereli’ydi. İbrahim Turhan Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Serkan Dereli, ampute futbola başlama serüvenini ve futbola dair merak edilenleri öğrencilerle paylaştı.

Ampute Milli Takım, engellilere cesaret verdi

Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye tarihinde görülmemiş bir başarı yaşandığından bahseden Erdoğan Arıkan, "Ampute Futbol Milli Takımı sadece bir şampiyonluk kazanmadı, sportif yönden de ülkeye büyük bir gurur yaşattı" dedi.

Ülkedeki engelliler için bu başarının bir umut olduğunu söyleyen Arıkan, "Bu ülkede yüzde 10 engelli olduğu söyleniyor ama biz onları göremiyoruz çünkü sokağa çıkmak istemiyorlar. Bu başarı onlar için büyük bir umut oldu. Ampute Futbol Milli Takımı yaptıkları şeyle dünyaya ilham verdiler. Bunda Türk milletinin de katkısı oldu çünkü ampute maçını en fazla izleyen seyirci rekoru kırdı Türkiye. Bu başarı gençlere cesaret vermek, onlara örnek olmak açısından çok önemli bir adım" ifadelerine yer verdi.

“Futbolla beraber koltuk değneğine dokundum”

Öğrenciler önce Serkan Dereli ile ilgili kısa bir belgesel izlediler. Ardından Erdoğan Arıkan’ın sorularını cevaplayan Serkan Dereli, futbol hayatına nasıl başladığıyla ilgili bilgiler verdi. Çocuk Yetiştirme Yurdu’nda büyüdüğünü söyleyen Dereli, "Çocukluktan itibaren futbol oynuyordum, kendimce yeteneğim olduğunu biliyordum. Bu yeteneğimi fark eden beden eğitimi öğretmenim beni ampute futbola yönlendirdi. Ben doğuştan engelliyim, küçüklüğümden beri protez kullanıyordum. Futbolu da protezle oynuyordum. Ampute futbola başladığımda koltuk değneğine ilk defa dokundum. İlk zamanlar çok zorlandım ama artık alıştım. Futbolda yeteneğin olması önemli ama çalışma olmadan yetenek tek başına yetersiz. O yüzden maçı kazandıktan sonra ’Bu kadar çalışmaya bu kupa az bile’ dedim. Altı ay kamp yaptık. Günde çift antrenman yapıyorduk, bir sabah, bir öğleden sonra. Çok çalışmıştık gerçekten" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA