Belediyeden Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehirde bulunan 75 amatör futbol kulübüne malzeme yardımında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Talat Özkarslı Spor Salonu'nda gerçekleşen program öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediyeciliğin verdiği statü gereği bir yandan sosyal ve kültürel belediyecilik, diğer yandan da konut, ulaşım gibi alanlarda çalıştıklarını söyledi.

İnsanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ifade eden Şahin, bu bağlamda amatör spor kulüplerini de unutmadıklarını belirtti.

Şahin, çocukları fikren, bedenen ve ruhen geleceğe hazırlamak istediklerini dile getirerek "Çocuklarımızın hangi alanda kendini geliştirmesi gerekiyorsa, bizler de o alanlarda onların önünü açmamız gerekiyor. Takım sporlarında basketbol, futbol, bireysel sporlarda karate, tekvando, boks ne gibi yetenekleri varsa onları keşfedip ortaya çıkarmamız lazım. Bu şehirde bulunan 750 bin 18 yaş altı gençlerimizin spor alanlarında ulaşabilecekleri imkanları, fiziki altyapıları oluşturmalıyız. Onlara açık ve kapalı spor alanlarında yeteneklerini geliştirecek imkan ve destekleri sunabilmeliyiz." dedi.

Nurgana Parkı içinde hobi bahçelerinin yanında 250 dönümlük alanda gençler için spor alanları yaptıklarını hatırlatan Şahin, "Tüm bunlar gençlerimizin önünü açmak ve kendilerini geliştirmeleri içindir." diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Gaziantep İl Başkanı Abdülkadir Gözegir de ise, spora gönül vermiş fedakar insanların kendi bütçelerinden ayırdıkları paralar ile gençlere spor yaptırmaya çalıştıklarını söyledi.

Program sonrası 75 amatör spor kulübü temsilcisine içerisinde 20 eşofman, 20 krampon, 20 forma, 20 şort, 20 tozluk ve 20 tekmelikten oluşan malzeme paketleri dağıtıldı.

Kaynak: AA