U23 Grekoromen Milli Takımı'nda Hedef Dünya Şampiyonluğu

21-26 Kasım tarihleri arasında Polonya’da yapılacak olan U23 Dünya Güreş Şampiyonası öncesinde hazırlıklarını İstanbul Sarıyer İçelli Ahmet Tesisleri’nde sürdüren U23 Milli Takımı’nda hazırlıklar son aşamaya geldi. Antrenör Salih Bora yönetiminde çalışmalarını sürdüren Milliler’in son derece hırslı olmaları teknik heyeti memnun ediyor.

Geçtiğimiz hafta U23 Serbest Güreş Takımı’nı Elmadağ Kamp Eğitim Tesisleri’nde Ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın bugün de Grekoromen Milli Takımı’nı ziyaret etti. Antrenör Salih Bora ve teknik heyetten çalışmalar hakkında bilgiler alan Musa Aydın, oyuncularla da tek tek sohbet ederek onlara moral verdi.

“Amacımız bu yaş grubundan yeni olimpiyat şampiyonları çıkarmak”

Musa Aydın, hazırlık döneminde sona gelindiğini belirterek, “Dünya Şampiyonası’na sayılı günler kaldı. Takımımız da büyük bir hırsla çalışıyor. Daha önce de belirttiğim gibi U23 takımı bizim en çok önem verdiğimiz yaş gruplarından biri. Amacımız bu yaş grubundan yeni olimpiyat şampiyonları çıkarmak. Nitekim bu sporcular A milli takımda forma giyebilecek kapasitede olduklarını önümüzdeki hafta yapılacak olan şampiyonada kanıtlamak için mindere çıkacaklar. Bizler federasyon olarak onların yanlarında olduğumuzu her fırsatta gösteriyoruz. Daha birkaç gün önce Ankara Elmadağ’da Serbest Milli Takımı’nı ziyaret ettim. Onlarda da aynı hırs ve azim vardı. Türk güreşi iyi yolda. İnşallah Polonya’dan hem Grekoromen hem Serbest hem de Bayanlarda en iyi sonuçlarla döneceğiz” dedi.



Salih Bora: “Hedefimiz şampiyonluk”

Uzun bir hazırlık döneminden sonra artık Dünya kupasına sayılı günler kaldığını belirten Antrenör Salih Bora ise Türk güreşinin yükselişine dikkat çekerek, “Artık hedefler büyüdü. Dolayısıyla bizler de bu çıtayı daha yukarılara taşımak için elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz. Takımın son durumu çok iyi. Amacımız takım halinde şampiyonluk, bunu başarabilecek bir ekibimiz var. Ayrıca bu takımdan A milli takımda forma giyecek sporcular yetiştiriyoruz. Bizlere bu yolda her türlü desteği veren başta Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve tüm yönetime gönülden teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA