'Türkiye'de Çocuk Olimpiyatları Düzenlemek İstiyoruz'

ASP Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gümüş: 'Bünyemizdeki çocuklarımızın hepsinin bir arada olduğu ve yaklaşık 4 bin 500 sporcunun 16 farklı branşta yarışacağı bir olimpiyat düzenlemeyi hedefliyoruz' 'Bu olimpiyatları, şu anda Türkiye'deki sporcularımız için planlıyoruz ama bunu uluslararası platforma taşıma ihtimalimiz yüksek'.

YUNUS HOCAOĞLU - Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürdal Gümüş, gelecek yıl Türkiye'de çocuk olimpiyatları düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Gürdal Gümüş, AA muhabirine açıklamada, ASP Gençlik ve Spor Kulübü olarak devlet koruması altında bulunanlara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, engelli ve engelsiz bireylerin bir arada spor yapmalarına önem verdiklerini söyledi.

Dezavantajlı çocuklar arasında artan sporcu sayısı sayesinde birçok branşta organizasyon düzenlemeyi istediklerini anlatan Gümüş, "Önümüzdeki yıl Türkiye'de çocuk olimpiyatları düzenlemek istiyoruz, olimpiyatların hazırlıklarına şimdiden başladık. Bünyemizdeki çocuklarımızın hepsinin bir arada olduğu ve yaklaşık 4 bin 500 sporcunun 16 farklı branşta yarışacağı bir olimpiyat düzenlemeyi hedefliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın çok güzel tesisleri var ve işitme engelliler olimpiyatları Samsun'da yapıldığı ve alt yapısı hazır olduğu için biz de olimpiyatları orada yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuk olimpiyatları için gerekli planlamanın yapıldığını dile getiren Gümüş, "Bu olimpiyatları, şu anda Türkiye'deki sporcularımız için planlıyoruz ama bunu uluslararası platforma taşıma ihtimalimiz yüksek. Bu nedenle Türki Cumhuriyetlerdeki dezavantajlı çocukları da bünyemize çekmeyi amaçlıyoruz." bilgisini paylaştı.

Gümüş, planlanan olimpiyatlarda, devlet bünyesinde yetişen çocukların güzel işler başaracağına inandığını vurgulayarak, bu tür organizasyonlara sponsorların da destek vermesi gerektiği kaydetti.

-"Sporu ve sanatı kendimize felsefe edindik"

Kulüpte yaklaşık bin lisanslı engelli sporcu olduğunu ifade eden Gümüş, "Bu sporcularımız, 14 farklı branşta faaliyet gösteriyor. Biz engelli ve engelsiz bireyleri bir araya getirelim diye uluslararası alanda söz sahibi olan 'Special Olympics'e ASP Gençlik Spor Kulübü olarak dahil olduk." diye konuştu.

Gümüş, bu sistemde engelli ve engelsiz bireylerin birlikte spor yaptığını aktararak, "Devletin çocukları da gelişimlerine katkı sağlasın diye sporu ve sanatı kendimize felsefe edindik. Çocukların muhakkak bir spor branşında faaliyet göstermesini hedef kıldık ve şu an bunu gerçekleştiriyoruz." dedi.

- ASP olarak uluslararası alanda söz sahibiyiz

Yetiştirme yurtlarındaki birçok sporcunun başarıyla ülkelerini temsil ettiklerini ifade eden Gümüş, bu sayede uluslararası alanda söz sahibi olduklarını anlattı.

Gümüş, bu anlamda eskrim ve badminton branşlarında sporcu yetiştirmeye başladıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yetiştirme yurtlarından gelen Emrah Aydın halterde Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Halter Federasyonu ile yaptığımız çalışma sonucu 60 sporcumuz ülkemizi temsil etme konumuna geldi. Yine Ordu'da yetiştirme yurdunda olan Fatih Başköy güreşte dünya şampiyonu oldu. Judo branşında da geçen sene ASP Spor Kulübü Türkiye üçüncüsü olarak ve Avrupa Şampiyonası'nda kulüpler kupasına katılmaya hak kazandı. Judoda çok güçlü şekilde yerimizi aldık. Uluslararası alanda eskrim ve badminton branşlarında da yavaş yavaş sporcularımızı yetiştiriyoruz."

Kaynak: AA