Nilüfer'in Sultanları Öğrencilerle Panelde Buluştu

Vestel Venüs Sultanlar Ligi’nin başarılı ekiplerinden Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, öğrencilerle bir araya geldi.

Özlüce Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele, Nilüfer Belediyespor’un voleybolcuları ile teknik kadro katıldı.

Panelde konuşan Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Alper Erdoğuş, sporun önemine değindi. Spor ile eğitimin aynı anda yürütülebileceğini ifade eden Erdoğuş, “Önyargılardan kurtulmak çok önemli. Spor ile okul birlikte gitmez diye bahane olmaz. Burada bulunan voleybolcu ablalarınızın hepsi üniversite mezunu ya da üniversite öğrencisi. Spor ile eğitim birlikte yürütülebilir. Planlı olarak spor yapın ve ders çalışın” dedi.

Genel Menajer Mehmet Başyolcu da, “Özellikle Nilüfer’de, spor yapmamak için hiçbir bahaneniz yok. Nilüfer Belediyesi, spor tesisleri konusunda bir atılım gerçekleştirdi. Sporun her alanına ait tesislerimiz var. Spor, seyirciyle birlikte güzel” şeklinde konuştu.

Başyolcu, 18 Kasım Cumartesi günü Bursa Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak derbi maçına tüm öğrencileri davet etti.

Öğrenciler, söyleşide merak ettiği soruları da Nilüfer Belediyespor’lu voleybolculara yöneltti.

Bir öğrencinin, Brezilya’da sporcu olmakla Türkiye’de sporcu olmak arasındaki farkı sorması üzerine Nilüfer Belediyespor’un Brezilyalı sporcusu Ana Carol, “Siz, Türkiye’de çok şanslısınız. Brezilya’da hiçbir çocuk, spora teşvik edilmez. Kendiniz savaşarak sporcu olursunuz. Kendi imkanlarınızı, kendiniz oluşturursunuz. Türkiye’de ise sizleri spora kazandırmak için her türlü imkan ve teşvikler sağlanıyor” dedi.

Panelin ardından sporcular ile öğrenciler sohbet ederek birlikte yemek yedi.

Kaynak: İHA