23 Yaş Altı Dünya Güreş Şampiyonası'na Doğru

Milli güreşçiler, Polonya'da düzenlenecek şampiyona öncesi hazırlıklarda son aşamaya geldi TGF Başkanı Aydın: 'Türk güreşi her geçen gün çıtasını yükseltiyor. Polonya'dan hem erkekler hem de kadınlarda en iyi sonuçlarla döneceğiz'

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'ndan iyi sonuçlarla döneceklerini belirtti.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, milli sporcular, Polonya'da 21-26 Kasım tarihlerinde düzenlenecek şampiyonanın hazırlıklarında son aşamaya geldi.

Ankara'daki Elmadağ Kamp Merkezi'nde geçen hafta serbest güreşçilerle bir araya gelen Aydın, İstanbul'da çalışan grekoromenciler ve Edirne'de kamp yapan kadın sporculara da moral ziyaretinde bulundu.

Aydın, şampiyonaya kısa bir süre kaldığına dikkati çekerek, "23 yaş altı kategorisine değer veriyoruz. Yasemin Adar büyüklerde dünya şampiyonu olarak bir ilke imza attı. O da buradan yetişen bir kızımız. Amacımız bu yaş grubundan yeni Yaseminler çıkarmak. Türk güreşi her geçen gün çıtasını yükseltiyor. İnşallah, Polonya'dan hem erkekler hem de kadınlarda en iyi sonuçlarla döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) önemine de değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanımızın da çok değer verdiği bir proje. Bu projeyi en başarılı yürüten federasyonlardan biriyiz. Edirne'de bulunan TOHM hakkında bugün bilgiler aldım. Şu anda her şey gayet başarılı gidiyor. Sadece burada değil, diğer şehirlerdeki merkezlerimiz de çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu merkezlerimizden şampiyonlar çıkaracağımıza inanıyorum. Tüm çabamız bu yönde."

Kaynak: AA