Kadın Ragbiciler, Değerlendirme Çalışmasına Girecek

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu, daha önce milli takımlarda forma giyen sporcuların performanslarını değerlendirecek.

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu, daha önce milli takımlarda forma giyen sporcuların performansları ve yeni sporcuların tespiti için 6 ilde değerlendirme çalışması yapacak.

Federasyon başkanı Murat Pazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde federasyonun yazışmalara cevap vermemesi ve sözü verilen uluslararası organizasyonlara katılınmaması nedeniyle hem erkeklerde hem de kadınlarda liglerden çıkarıldığını hatırlatarak, "Erkeklerde bu sıkıntıyı aştık ve eleme gruplarına dahil edildik. Kadınlarda da katılabilmek adına girişimleri yaptık ve olumlu sonuç aldık." dedi.

Uluslararası federasyonun Çekya'da 3-4 gün önce yapılan toplantısına 3 temsilciyle katıldıklarını ve kadınlarla ilgili taleplerini ilettiklerini vurgulayan Pazan, "Toplantıda fikstüre ekleneceğimiz söylendi. Biz de bu gelişme üzerine sporcuların durumlarının tespiti için bir çalışma başlattık. 6 ilde yapacağımız çalışmalarda, milli takımlarda daha önce forma giymiş sporcuların durumlarını görebilmek, yeni sporcuların da tespitini yapabilmek için harekete geçtik." ifadelerini kullandı.

Pazan, sporcuların daha önce üniversite eksenli olduğunu, ancak yapılan çalışmalar sonrasında ragbinin Okul Sporları Federasyonunun takvimine girdiğinin altını çizerek, "Özellikle kadınlarda milli takım oluşumunu sağlamaya çalışacağız. Nasıl ki voleybol veya basketbolda okullararası organizasyonlar yapılıyorsa, ragbide de bunu sağlayacağız. Ragbiyi oynatmadan, temas etmeden sadece topun ve kuralların benimsendiği bir disiplin var. Kadınların elemelere katılması yönünde gelecek haber sonrasında bu disiplini kazanabilmeleri adına yaptığımız bir faaliyet olacak." diye konuştu.

Üniversite sporlarında en fazla lisanslı sporcuya sahip 3 federasyondan biri olduklarını kaydeden Pazan, "Türkiye Şampiyonası'nda 6 ilden takımlar yarıştı. Üniversitelerde tercih edilen bir branşız. Bunu altyapılara indirebilmek için çabalıyoruz. Okul sporlarında yayıldığı taktirde, daha fazla organizasyon yapmamız gerekecek. Biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı planlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Federasyonun, Ragbi Kadın Milli Takım Antrenörü İraj Abdi Malek Talesh ve yardımcısı Mahdi Norouzi yönetiminde yapacağı çalışmaların tarihleri ise şöyle:

3 Aralık: Edirne (Şahi Spor Kulübü ve Trakya Ragbi)

5 Aralık: İstanbul (Kadıköy Ragbi Kulübü)

7 Aralık: İzmir (Güzelbahçe Ragbi)

9 Aralık: Eskişehir (Çamlıca ve Aqua Ragbi)

11 Aralık: Ankara (Hacettepe, ODTÜ ve ANKÜ)

13 Aralık: Samsun (19 Mayıs Üniversitesi)

Kaynak: AA