Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda 3 Türkiye Rekoru Kırıldı

Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda İçelli sporcular büyük bir başarı göstererek 3 Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu 2017 faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası, 8-12 Kasım tarihleri arasında İçel’in Erdemli ilçesinde yapıldı. İçel’in ev sahipliğindeki şampiyonaya yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde 36 il, 86 kulüpten 451 sporcu katıldı.

Şampiyonada, İçelli sporculardan Büyük Erkekler 10 Metre Havalı Tabanca Ferdi kategorisinde Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu Yusuf Dikeç, Yıldız Erkekler 10 Metre Havalı Tabanca Ferdi kategorisinde Alp Eren Erdur ve Minik Erkekler 10 Metre Havalı Tabanca Ferdi kategorisinde Ali Ayberk Öztürk yaptığı atışlarla Türkiye rekoruna imza attılar.

Erdemli Atış Poligonundaki şampiyonada, havalı tabanca ve havalı tüfek disiplinlerinde ve havalı ve ateşli silahlar müsabakalarından farklı olarak bu yıl ilk kez ISSF tarafından uygulamaya konulan karışık takım müsabakaları da düzenlendi.

Şampiyona sonunda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu başkanı Ufuk Arman, Erdemli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Kılıç, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu İçel İl Temsilcisi Ahmet Kılınç ve antrenörler tarafından verildi.

Kaynak: İHA