Görme Engelliler 2. Lig Futsal Maçları Kuşadası'nda Yapıldı

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Görme Engelliler Futsal 2. Lig 2. Devre Final Müsabakaları Kuşadası’nda yapıldı. Kuşadası Belediyesi Uğur İnan Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen karşılaşmalara 8 görme engelli futsal takımı katıldı.

Kuşadası Belediyesi’nin katkılarıyla Kuşadası Uğur İnan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmalarda Eskişehir Görme Engelliler Spor Kulübü Futsal takımı en çok puanı toplayarak şampiyon oldu. Final müsabakalarının sonunda en çok puan toplayan 3 takım için madalya ve kupa töreni düzenlendi.

Törene sporcular, antrenörler ve takım yöneticilerinin yanı sıra Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Zekeriya Tünk, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan ile Kuşadası Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Canan Gürer Temiztürk katıldı.

Karşılaşmalarda dereceye giren takım ve sporcular madalya ile kupalarını Kaymakam Aksoy, Belediye Başkan Vekili Tünk, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayyıdan ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Temiztürk’ün elinden aldı.

Törende konuşan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sayyıdan kendilerine verdikleri destekten dolayı Kuşadası Kaymakamlığı ve Kuşadası Belediyesi’ne teşekkür ederek karşılaşmalarda elde ettikleri başarı sayesinde ilk ikiye girerek 1. Lig’e yükselen takımları tebrik etti.

Sayyıdan’ın ardından konuşan Kaymakam Aksoy ise Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu’na Görme Engelliler Futsal 2. Lig 2. Devre Final Müsabakalarını Kuşadası’nda yapmış olduklarından dolayı teşekkür ederek Kuşadası Belediyesi’nin spor ve sporcu dostu bir kurum olduğunu belirtti.

Görme Engelliler Futsal 2. Lig 2. Devre final müsabakaları nedeniyle Kuşadası’nda bulunan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, Başkan Vekili Orhan Tanrıkulu ve Kulüp Genel Koordinatörü Servet Devebacak Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı makamında ziyaret etti. Kuşadası Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Canan Gürer Temiztürk’ün de bulunduğu ziyarette Başkan Kayalı final karşılaşmalarında dereceye giren takımları tebrik ederek organizasyonun Kuşadası’nda gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kaynak: İHA