Genç Cimnastikçinin Hedefi Literatüre Geçmek

Bulgaristan'da düzenlenen Plovdiv Kupası'nda şampiyon olarak kariyerinin ilk önemli zaferini elde eden 15 yaşındaki milli sporcu Ahmet Meriç Turmamış, bir hareketinin cimnastik literatürüne girmesini hedefliyor Milli cimnastikçi Ahmet Meriç:'Cimnastik literatüründe bir hareketimin yer alması için için hocalarımla çalışıyorum'.

EMRE AYVAZ - Milli cimnastikçi 15 yaşındaki Ahmet Meriç Turmamış, cimnastik literatürüne girmeyi hedefliyor.

İlkokul birinci sınıfta öğretmeninin tavsiyesiyle spora başlayan Ahmet Meriç, 5 yıl artistik cimnastikte mücadele ettikten sonra aerobik cimnastikte kariyerini sürdürüyor.

Türkiye ve uluslararası birçok müsabakada derece elde eden Sakarya Spor Lisesi 9. sınıf öğrencisi milli cimnastikçi, en son Bulgaristan'da yapılan Plovdiv Kupası'nda şampiyon olarak kariyerinin ilk önemli zaferini kazandı.

Önümüzdeki yıl düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanan Ahmet Meriç, bir hareketini cimnastik literatürüne sokmayı amaçlıyor.

- "Milletimizi sevindirdik"

Ahmet Meriç Turmamış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışındaki ilk yarışmasını Macaristan'da gerçekleştirdiğini ve 5. olduğunu dile getirdi.

Macaristan'da tecrübe edindiğini kaydeden milli cimnastikçi, "Daha sonra Bulgaristan'da 6'ncı, Fransa'da Dünya Kupası'nda 3'üncü, Güney Kore'de 7'nci ve Slovakya'da 4'üncü oldum. En son Bulgaristan'da gerçekleştirilen turnuvada birincilik kürsüsüne çıktım. Gururla İstiklal Marşı'nı dinlettim. Bulgaristan'da bayrağımızı dalgalandırdık, milletimizi sevindirdik." ifadelerini kullandı.

Milli sporcu, 2018'de düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlandığını, hedefinin burada da birincilik olduğunu dile getirerek, "Bir hedefim var. Bir hareketimin cimnastik literatürüne girmesini istiyorum. Ümit Şamiloğlu, İbrahim Çolak gibi sporcular hareket çıkardılar, cimnastik literatürüne soktular. Ben de onlardan esinlenerek bir hareket çıkaracağım. Cimnastik literatüründe bir hareketimin yer alması için hocalarımla çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- 6 yaşında başladı

Ahmet Meriç, cimnastik sporuna 6 yaşında, öğretmeninin tavsiyesiyle başladığını söyledi.

Beş yıl artistik cimnastik yaptıktan sonra spora aerobik cimnastikle devam ettiğini belirten Ahmet Meriç, "Hafta içi her gün 4 saat antrenman yapıyoruz. Basit bir spor değil zor ama tavsiye ederim. Sporla ilgilendiğim, içinde olduğum için çok mutluyum, cimnastikte devam edeceğim." diye konuştu.

Ahmet Meriç, babasının judo, annesinin de tekvandoyla ilgilendiğini, ailesinin sporcu olduğundan dolayı kendisini anladıklarını ve zorluk yaşamadığını, destek gördüğünü kaydetti.

- "Sporcu bir aileyiz"

Milli sporcunun babası Mesut Turmamış da antrenörünün Ahmet'in ileride çok iyi bir cimnastikçi olacağını söylediğini belirtti.

Gençliğinde judo yaptığını, eşinin tekvando, kardeşinin futbol, ablasının da cimnastikle ilgilendiğine değinen Turmamış, "Sporcu bir aileyiz, sporu seviyoruz. Bütün velilerin de çocuklarını spora yönlendirmesini kesinlikle tavsiye ediyorum. Spor, çocuğa ilk önce öz güven katıyor, sağlıklı büyümesini, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlıyor. Ayrıca çok güzel bir çevreye sahip oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA