Alper Yılmaz Açıklaması 'TBF İle Milli Takım Konusuna Çözüm Bulmaya Çalışıyoruz'

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, A Milli Takım’ın 2019 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynayacağı maçlarda milli basketbolcularının görev alıp almayacağı konusunda henüz bir karar vermediklerini söyleyerek, "Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ile hem kulübe hem de milli takıma nasıl zarar vermeden bu konuyu çözebiliriz diye konuşuyoruz" dedi.

Anadolu Efes, Türk basketbolunun geleceğine yatırım yapma vizyonu çerçevesinde Okyanus Koleji ile eğitim ve sporun bir arada olacağı çok değerli bir iş birliğine imza attı. Okyanus Koleji’nin Kemerburgaz Kampüsü’nde gerçekleşen imza törenine Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, Okyanus Koleji Genel Müdürü Lokman Demiray, Milli basketbolculardan Doğuş Balbay, Birkan Batuk, Mustafa Kurtuldum ve Antrenör Cenk Yıldırım katıldı.

Burada bir konuşma yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, bu iş birliği kapsamında Anadolu Efes altyapısında forma giyen oyuncuların Okyanus Koleji’nde eğitim alacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Doğuş’un milli basketbolcuları Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Barış Hersek, Boby Dixon ve Egehan Arna, FIBA’nın yoğun takvime müdahale etmemesi sebebiyle A Milli Takım’ın 2019 Dünya Kupası Elemeleri’nde oynayacağı maçlarda görev alamayacaklarını açıklamıştı. Bugün gerçekleşen imza töreninde bu konu hakkında açıklama yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz, "Biz de TBF CEO’su Ömer Onan ile hem kulübe hem de milli takıma zarar vermeden bu konuyu ne şekilde çözebiliriz diye konuşuyoruz. Ama nasıl bir çözüm üreteceğiz, orası karışık. Bizim dışımızda gelişen olaylardan ne milli takım ne kendi takımımız ne de ülkemizin zarar görmesini isteriz. Bu konuya bir çözüm bulmak uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Milli basketbolcu Doğuş Balbay ise milli takım formasının kendileri için çok değerli olduğunu ve öyle bir teklif geldiğinde hazır olmak istediklerini belirtti.

Kaynak: İHA