Voleybol Açıklaması Efeler Ligi

Maliye Piyango: 1 İstanbul Büyükşehir Belediyespor: 3.

Voleybol Efeler Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Maliye Piyango'yu 3-1 mağlup etti.

Maliye Piyango, ilk sete hücum hataları ve blok-out'lardan kaybettiği sayılarla başladı. Farkı açmakta zorlanmayan İstanbul ekibi, teknik molaya 12-6 önde girdi. Konuk takımda İbrahim Emet, file önünde, özelikle de savunmada etkili olurken Burak da skora katkı yaptı. İlk set 25-18 İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğüyle geçildi: 0-1.

Ev sahibi takım, 2. setin başında savunmadaki direncini artırdı. Üçlü bloklarla rakip hücumu yumuşatan Maliye Piyango, Kemal Kayhan ile sayı üretti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ilk set kadar etkili hücum yapamasa da servis hatalarından sayı kaybeden rakibi karşısında teknik molayı 12-9 önde geçti. Setin kalan bölümünde Venno hücumda yıldızlaşırken Maliye Piyango, skora ortak oldu (22-22). Seti 25-23 alan İstanbul ekibi, farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

Üçüncü set oldukça çekişmeli geçti. Hücumda Venno ve Stankovic ile etkili olan Maliye Piyango, rakibinin savunmadaki açıklarını iyi değerlendirdi. Teknik mola 12-9 Maliye Piyango'nun üstünlüğü ile geçilirken, bir pozisyon sonrası iki takım oyuncuları arasında çıkan tartışma nedeniyle oyun bir süre durdu. Başhakem Zeki Bocutcu, tartışma sonrası Maliye Piyango'dan Stankovic'i, sarı kart göstererek set dışında bıraktı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Özkan Hayırlı ise sadece kırmızı kart gördü. Seti 25-20 önde bitiren ev sahibi takım, farkı 1'e indirdi: 1-2.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 4. sette etkili servis atarak rakibinin manşet kalitesini düşürdü. İlk topları iyi alamayan başkent ekibi, hücumda skoru bulmakta zorlandı. Teknik molayı 12-8 önde geçen konuk takım, farkı çabuk açtı ve seti 25-14 alarak sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Kaynak: AA