Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi

Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde Kardemir Karabükspor Galatasaray’a 69-74 mağlup oldu.

Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 3. haftasında Kardemir Karabükspor, sahasında Galatasaray’a 5 asayı farkla 69-74 mağlup oldu.

Karabük Kapalı Merkez Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini 11 sayı farkla 11-21 önde tamamlayan konuk ekip, ilk yarı sonunda soyunma odasına 33-37 önde gitti.

Kıran kırana geçen müsabakada mücadeleyi bırakmayan ev sahibi ekip üçüncü periyotta farkı koruyarak 49-53 tamamladı. Maçın son saniyesine kadar denk giden karşılaşmadan ev sahibi ekip, sahadan 69-74 mağlup ayrılan taraf oldu.

Bedensel Engelli Basketbol Antrenörü Can Aksu ise Galatasaray maçı öncesi 1.5 hafta boyunca kamp yaptıklarını ve maça galibiyet parolası ile çıktıklarını ancak kırılma anlarında başarılı olamadıklarını söyledi.



Aksu, rakiplerinin çok iyi bir kadrosunun olduğunu kendilerinin ise mütevazi bir takım olduğunu söyleyerek, “Oturmuş bir takımız. Maçı almak için sahaya çıkmıştık. İlk iki periyotta çok fazla iyi savunma yapamadık ama son iki periyotta biraz daha sağlam savunma bakarak iyi sayılar bulduk. Maçın kırılma anlarında kaçırdığımız sayılar var ve onları atmış olsaydık 10 sayı önde maçı tamamlayan ekip olacaktık. Bizim amacımız Play-off’a kalmak ve bu takım bunu başarır. İnşallah iyi bir maç izlettirmiştir. Bunsan sonraki hedefimiz diğer maçlarımızı alarak ligin üst sıralarda devam etmek istiyoruz. Diğer yandan Mart ayında Avrupa kupa maçlarımız var ve bu sene Karabük’e ve Türkiye’ye kupa getirmek istiyoruz” dedi.

Öte yandan maçı aile ile birlikte izleyen Karabük Valisi Kemal Çeber, devre arasında her iki takım oyuncularına karanfil dağıtarak başarılar diledi.

Kaynak: İHA