Çorum Belediyespor-Osmaniyespor Maçından Sonra Arbede

TFF 3. Lig 3. Grup'ta Çorum Belediyespor ile Osmaniyespor arasında oynanan maçın ardından arbede yaşandı

TFF 3. Lig 3. Grup'ta Çorum Belediyespor ile Osmaniyespor arasında oynanan maçın ardından arbede yaşandı.

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı'nda oynanan ve 1-1 sona eren maçın ardından arbede çıktı.

Osmaniyesporlu futbolcuların karşılaşmanın bitiminde soyunma odasına girdiği sırada bazı futbolcuların kendilerine küfür ettiğini öne süren kapalı tribündeki bir grup taraftar, sahaya girerek rakip takımın futbolcularına saldırdı.

Açık tribündeki bir grup taraftarın da sahaya girmesiyle büyüyen arbedeye stattaki özel güvenlik görevlileriyle polis ekipleri müdahale etti. Taraftarları saha dışına çıkaran polis, Osmaniyesporlu futbolcuları da soyunma odasına girmesine yardımcı oldu. Bu sırada iki takımın yöneticileri de taraftarları sakinleştirmeye çalıştı.

Stadyumun önünde toplanan taraftarlardan bazıları, rakip takımın otobüsüne taş attı. Grup, çevik kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırılırken, Osmaniyespor kafilesini taşıyan otobüsün bir camı kırıldı.

İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, stadın karşısında parkta toplanan gruptakilerle konuşarak, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Bu sırada bir taraftarın, polis tarafından kendisinin darp edildiğini söylemesi üzerine Kolcu, olayla ilgili gerekeni yapacağını belirtti.

Olaylar sırasında hafif şekilde yaralandığını öne süren iki taraftar da sağlık ekiplerince ambulansta tedavi edildi. Maçın ardından saha içerisinde darp edildiğini öne süren Osmaniyesporlu bazı futbolcular ile Çorum Belediyesporlu bazı yöneticiler, karakola giderek şikayetçi oldu.

- "Bir iki futbolcumuzda darbe var"

Osmaniyespor Teknik Direktörü Bahaddin Güneş, stadın dışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadenizli olduğunu ve Çorum'u sevdiğini belirterek, maçtan önce Çorum Belediyesporlu yöneticilerinin kendilerine gösterdiği misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Maçın ardından yaşanan olayları değerlendiren Güneş, "Burada bazıları ortamı gerdiği için bu olaylar oldu. Sinir katsayısı arttı. Herkes kendisini haklı görüyor. Oysa ki bu durumda haklı kimse yok. Türk futbolunun böyle olmaması lazım. Bir maç kaybedersin, kazanırsın ama önemli olan kişiliğini kaybetmemek. Puan alınmış, alınmamış önemli değil. Çorum Belediyespor'u da tebrik ediyorum, liderler ama böyle olmaması lazım. Bir iki futbolcumuzda darbe var. Maç sırasında başına aldığı darbenin ardından travma geçiren sol bekimiz de hastanede. Durumu iyi." diye konuştu.

Osmaniyespor kafilesini taşıyan otobüse, çevre yoluna kadar çevik kuvvet eşlik etti.

Kaynak: AA