AİÇÜ'de 'TFF Ve Amatör Futbol Yönetimi' Paneli

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde ‘TFF ve Amatör Futbol Yönetimi’ konulu panel düzenlendi.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu TASKK Genel Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu TFF İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Teknik Direktör Yılmaz Vural ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) eski yöneticisi Seyit Ateş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TASKK Genel Başkanı ve (TFF) İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, yaptığı konuşmada TFF’nin Türkiye’de tüm futbol düzeninden ve organizasyonlardan sorumlu olduğunu ve bunu 14 Bölge Müdürlüğüyle gerçekleştirdiğini belirterek 81 ilde şubesi bulunan TASKK’ın bu anlamda TFF ile işbirliği yaptığını söyledi.

Kulüpler Birliği Yasasına da değinen Ali Düşmez, “Yasa çıkmalı ve kulüp başkanları kulüplerin borçlarından sorumlu olmalı” dedi.

Panelde konuşan deneyimli teknik adam Yılmaz Vural ise, 48 yıldır aktif futbol hayatının içerisinde olduğunu belirterek, aldığı eğitimleri, Almanya günlerini ve teknik direktörlüğe nasıl başladığı gibi konularda gençlere tecrübelerini aktardı. Futbol birleştirici bir güç olduğunu ifade eden Vural, “futbol toplumun her kesiminden insanı bir araya getiriyor. İnsanları birleştiriyor. Futbol basit bir olay değil. Çalıştığım tüm futbolculara da bunu aşılamaya çalıştım. Bu zamana kadar 32 farklı kulüpte görev yaptım. Türkiye’de 20 milyon çocuğun yaşadığını ve bunun çok büyük bir potansiyel olduğunu ancak çocukları spor alanında doğru şekilde eğitilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Panel günün anısına verilen plaket takdimleriyle sona erdi.

Kaynak: İHA