Ağrı'da 'Sporun Enleri' Ödül Töreni Düzenlendi

Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Sporun Enleri’ ödül töreninde alanlarında başarılı 52 kişiye ödül verildi.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ödül törenine, Ağrı AK Parti Milletvekili Cesim Gökçe, Ağrı AK Parti İl Başkanı Abbas Aydın, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez, Teknik Direktör Yılmaz Vural, Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ, kamu kurum amirleri, çevre illerden gelen ASKF başkanları, amatör futbolcular ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ödül töreninde futbol, tekvando, boks, atletizm gibi sportif alanlarda başarılı olan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 52 kişiye ödül verildi.

Programda konuşan Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ, programa katılanlara teşekkür etti. Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak konuşmasına başlayan Kösedağ, Ağrı’da böyle bir organizasyon yapmanın zor olduğuna değindi. Kösedağ, “Erzurum, Erzincan, Iğdır, Ardahan, Kars, Elaziğ, Bingöl, Siirt, Van illerinin Amatör Spor Kulüpleri Federasyon başkanları buradalar. İbrahim Çeçen Vakfı Başkanı Meral Dinçer, TRT Kurdi haber müdürümüz bize onurlandıran misafirlerimiz arasındalar. Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Sayın Ersan Başar aramızdalar, önemli çalışmaları var. Türk sporunun yetiştirdiği önemli bir hocamız Yılmaz Vural aramızdalar. Ağrı federasyonu olarak ne zaman başımız dara düşerse aradığım ağabeylerimden biri Sayın Seyit Ateş aramızda. Gecemizde bize genel başkanlık yapan amatörlerin yükünü çeken Ağrı’ya ikinci gelişi bu sayısını ben bile hatırlamıyorum ama Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde gitmediği il bırakmayan biri, Doğu ve Güney Doğu sevdalısı Sayın Genel Başkanım Ali Düşmez buradalar” dedi.

Türkiye’de çok sayıda kulüpte teknik direktörlük yapan ancak şuan boşta olan Yılmaz Vural ise yaptığı konuşmada Ağrı’da olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ödül törenine katılmadan önce İbrahim Çeçen Üniversitesinde öğrencilerle bir araya geldiğini belirten Vural, futbolu çok sevdiğini dile getirdi. Futbol sayesinde çok sayıda yere gittiğini ve farklı farklı insanlar tanıdığını vurgulayan Vural, “Beraber paylaşmayı, beraber kazanmayı ve takım oyunun ne olduğunu öğretti futbol, o yüzden bir futbol adamı olduğum için Allah’ıma şükrediyorum. Biz de istiyoruz ki ülkemizde imkânları iyi olan takımlarda görev alalım. Kendimizin antrenör olduğu iddiasındayız. Orada daha çok katkımız olur diye düşünüyorum. Ama maalesef ülkemiz kendi insanına, yabancıya verdiği değeri vermiyor. Bizde maalesef böyle bir şey var. Üniversitede biraz sitemkâr konuştum. İşin eğitim boyutu, organizasyonu burada benim çok yakın dostum Ali Düşmez’de. Burada federasyonumuzun çok önemli olan karar veren kurumun başında. Aynı şeyleri düşünüyoruz aslında, Türkiye’mizde eksiğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Amatör futbolcular, en büyük eksiğimiz bu. Biz amatör spora gerekli değeri veremiyoruz maalesef. Ben onun verdiği uğraşı çok iyi biliyorum, birkaç televizyon programında da söyledim. Ali Düşmez sayesinde bugün amatör maçlarda ambulans gidiyor, sağlık sorunu biraz çözüldü” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA