Tarsus'un Lezzetleri, 'Tarsus Gastronomi Günleri'nde Tanıtılacak

İçel Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle İçel Kent Konseyi tarafından düzenlenecek olan ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’, Tarsus’un lezzetlerini gurmelerle buluşturacak.

İçel, 3-5 Kasım 2017 tarihleri arasında önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Kültürel olarak zengin bir yapıya sahip olan Tarsus’un yöresel lezzetleri, ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’ etkinliği ile görücüye çıkacak. İçel Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle İçel Kent Konseyi tarafından düzenlenecek etkinlikte, Tarsus’un bünyesinde barındırdığı farklı kültürlerin lezzetleri tanıtılacak.

Tarsus mutfağının zenginliklerinin ortaya çıkarılması, tarihi güzelliklerinin tanıtılması ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi amacıyla düzenlenecek olan etkinlikte birbirinden lezzetli yemekler modern sunumlar ile etkinlik alanında yerini alacak. Etkinliğe, birçok ülkeden katılımcı, şefler, konunun uzmanı yazarlar ve Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler katılacak.

Kültür ve tadım gezilerinin yapılacağı ‘Tarsus Gastronomi ve Araştırma Günleri’, 4 Kasım Cumartesi günü vatandaşlara kapılarını açacak. 11.00-16.00 saatleri arasında Kızılmurat Mahallesi, Tarihi Tarsus Evleri, St. Paul Kuyusu’nda düzenlenecek olan etkinlikte, ziyaretçiler Tarsus’un yöresel lezzetlerini yakından tanıma ve tatma imkanı bulacak. Aynı gün 12.30-14.30 saatleri arasında düzenlenecek atölye çalışmaları ile ünlü yazar ve gurme Barbara Abdem Massad, modern kebap yorumcusu Edward Brunet Adiono ve Türk Aşçı Milli Takımı Kaptanı Esat Özata lezzet sırlarını paylaşacak.

Kaynak: İHA