Milli Güreşçi Olan Spor Eğitim Daire Başkanından Kayseri Şeker'e Ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Daire Başkanı Selçuk Çebi, Kayseri Şekerspor Onursal Başkanı ve Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı makamında ziyaret ederek Türk Güreşine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Üç Dünya Şampiyonluğu olan Milli güreşçi Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü, Spor Eğitim Daire Başkanı olarak görev yapmakta olan Selçuk Çebi, Kayseri Şekerspor güreşçilerinin yurt içi ve yurt dışındaki başarılarından dolayı Başkan Akay’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Dünya Güreş Birliği (UWW) tarafından kendi sıkletinde dünyanın en iyi güreşçisi unvanını da elinde bulunduran Çebi; "Kayseri Şeker Güreş takımımız, yükselişi her zaman devam eden spor kulübümüzdür. Özellikle güreş konusunda güreşe verdikleri destekten dolaylı da şahsım adına Başkan Hüseyin Akay’a teşekkür ediyorum Şuan da Güreş alanında İstanbul Büyükşehir, Ankara ASKİ, ondan sonra üçüncü sıraya gelen Kayseri Şeker kulübümüzün Avrupa ve dünya şampiyonasında yetiştirdiği sporcular var. Biz onları yakından takip ediyoruz" dedi.

Çebi, "Bu başarılar yanında benim şu çok dikkatimi çeken bir husus da Kayseri Şeker Kulübünün sporcularının başarıdan daha çok ön planda ahlaki seviyelerinin daha çok tutarlı olmaları bize ayrı bir gurur veriyor. Bundan dolayı da Başkanımın ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler de Türk sporu ve Türk güreşi adına üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız.

Kayseri Şekerin büyüklerde dünya şampiyonu olabilecek şampiyonluğu ülkemize getirecek olan kardeşlerimizi bekliyoruz. Bu güreşçilerimizden Kayseri Şeker’in güreşçisi Fatih Cengiz bu sene dünya şampiyonasında bizim bırakmış olduğumuz sıkletlerde 5 inci oldu. Genç ve ahlaklı bir kardeşimiz. Büyüklerde dünya madalyasıyla döneceğine inanıyorum. Kayseri Şeker spor Kulübümüzün Fahri Başkanı olan Başkanımız Hüseyin Akay’a Kayseri Şeker spor kulübümüze ve güreşçimize hizmet ettiği için, Türk güreş camiasının böyle bir insanı kazandığı için ben de kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Hüseyin Akay da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Selçuk Çebi Spor Eğitim Daire Başkanı özelliği olması öncesinde bizim için çok büyük bir şampiyon, Türk milletinin gururudur. Son yıllarda yetişmiş en büyük şampiyonlardan bir tanesi olarak Kayseri Şeker’de ağırlamaktan gerçekten ben de gurur duyuyorum. Kendisine hoş geldin diyorum örnek olabilecek bir sporcu kimliği yaşamış bir kardeşimiz. Sadece sporda yaşamış bir başarı olarak değil ahlaklı davranışları itibariyle de yeni yetişen genç nesle örnek olabilecek bir şahsiyettir. Bu tür şahsiyetlerin daha fazla yetişmesine imkan sağlamak lazım. Onun için de tabi güreşi bıraktıktan sonra da Spor Daire Başkanı görevini üstlenmiş olmasını anlamlı ve değerli buluyorum. İnşallah güreşçilerin yetişmesine sporcularımızın yetişmesine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendisine bundan sonra ki hayatında başarılar diliyorum" ifadesinde bulundu.

Başkan Akay, "Tabi Selçuk Çebi’nin Kayseri Şeker açısından farklı bir özelliği kendisi de bahsetti bir ölçüde kardeşinin de bizim güreş takımımızda çalışıyor olması. Biz güreşe milli sporumuz olarak gerçekten çok değer veriyoruz. Ve Türkiye’de İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediyesi güreş takımından sonra 3. Sıra Bizim güreş takımımızın yer alacak pozisyonda olması bizi de ayrıca gururlandırıyor. Bu manada gençlerimize elimizden geldiği kadar katkı destek sağlıyoruz. Böylece ata sporumuzun geleceğe taşınması ve yeni gençler yetişmesi açısından üzerimize düşen görevi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz. Kayseri Şeker bu faaliyetleri bir sosyal sorumluluk ve milli sorumluluk anlayışı içerisinde gerçekleştiriyor" diye konuştu.

Ziyaret esnasında önceki dönem güreş takımı sorumlusu olarak görev yapmış olan Kayseri Şeker Fabrikası Güvenlik Müdürü Cengiz Öztoprak da hazır bulundu.

Kaynak: İHA