Osman Aşkın Bak Açıklaması 'Hayat Bir Mücadele Ve Bu Mücadeleden Hiç Yılmıyorlar'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı’nın başarısından dolayı gurur duyduğunu söyleyerek, “Bize şunu öğretiyorlar; ‘Hayat bir mücadele ve bu mücadeleden hiç yılmıyorlar.’ Ortaya koydukları özgüvenleri, yürekleri ve futbolla her şeyi hak ediyorlar” dedi. Aynı zamanda Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman da şampiyon sporcuları tebrik etti.

Ampute Futbol Milli Takımı, EAFF Ampute Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşmanın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bak: “Aslan yürekli evlatlarımızı tebrik ediyorum”

Bu akşam birlik ve beraberlik içinde büyük bir başarı elde edildiğini hatırlatan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bu aslan yürekli evlatlarımızı kutluyoruz. Çok güzel mücadele ettiler. Böyle bir atmosfere ihtiyacımız vardı. Gruptan çıkarken dahi tüm Türkiye onları destekledi. Onlar da bu milletin desteğini sonuna kadar hak ettiler. Bu noktada ülkemizin bu atmosferde böyle bir coşkuya ihtiyacı vardı. Sporcularımız da bu mutluluğu bize yaşattı. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da kendilerini tebrik ettiler. Bütün İstanbul da buraya koşa koşa geldi. Aynı zamanda stadı tahsis eden Beşiktaş Kulübüne de teşekkür ediyoruz. Tabii tüm kulüpler bunu yapardı ama bu stadın merkezi olması buna etkendi. Ben bize bu sevinci yaşatan sporcularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ediyorum. Biliyorsunuz tekerlekli sandalyede de şampiyon olmuşlardı. Bize şunu öğretiyorlar; ‘Hayat bir mücadele ve bu mücadeleden hiç yılmıyorlar.’ Ortaya koydukları özgüvenleri, yürekleri ve futbolla her şeyi hak ediyorlar. Biz böyle tek yürek olduğumuz zaman her şeyi başarabiliriz” şeklinde konuştu.



Özbek: “Birlik ve beraberliğimizin çimentosu oldular”

Ampute Futbol Takımı’nın milli forma için büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Dün akşam da Riva’daydım. Oradaki yarı final de bu kadar heyecanlı olmuştu. Onlar aslan parçaları. Sahadaki mücadelelerini görüyorsunuz. Türkiye için burada nasıl motive olmuşlar hepimiz gördük. Bize yaşattıkları bu gece için onlara teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin çimentosu oldular. Allah birdahaki zaferleri nasip etsin” diye konuştu.



Orman: “Ben de böyle bir şeyin paydası olduğu için mutluyum”

Sahanın bakımda olmasına rağmen böyle bir organizasyona kayıtsız kalamayacaklarını belirten Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Federasyon bunu organize etti. Biz o sıra sahayı bakıma almıştık. Hüsnü ağabey aradı ve buna kayıtsız kalmayın dedi.

Biz de hemen kararı aldık. Unutamayacağımız bir gün oldu. Ben de böyle bir şeyin paydası olduğu için mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA