Amatör Spor Haftası

Kırıkkale'de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı önünde toplanan sporcular ve vatandaşlar, Kırıkkale Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde Atatürt Bulvarı, Ankara ve Zafer caddelerinden geçerek tekrar meydana geldi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, burada düzenlenen programda yaptığı konuşmada, artık eskiden olduğu gibi sadece futbol değil, diğer branşlarda da ciddi başarıların olduğunu söyledi.

Kırıkkale'de 30 branşta faaliyet gösterildiğini belirten Haktankaçaz, "Türkiye'de ve Kırıkkale'de bu branşlarda çok ciddi başarılara imza atıyoruz. Spor yaşamın temeli. Sadece gençleri değil, yetişkin insanları da amatör olarak sporla uğraşmaya teşvik etmemiz lazım. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonuna çok ciddi iş düşüyor. Artık devletimizde spora çok ciddi imkanlar sağlıyor." diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir de 81 ilde 9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek faaliyetler ile farkındalık oluşturulmasının planlandığını belirtti.

Kırıkkale'de 90 spor kulubü bin 431 faal sporcu olduğunu ifade eden Özdemir, toplamda 27 bin 258 lisanslı sporcu bulunduğunu kaydetti.

Kırıkkale Belediye Başkanı Halil Danacı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu İl Temsilcisi Sırrı Zengin, çok sayıda öğrenci ile vatandaşın katıldığı program, halk oyunları ve sportif gösterilerin ardından sona erdi.

- Yahşihan

Yahşihan ilçesinde de Amatör Spor Haftası dolayısıyla bazı etkinlikler düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Yenişehir'deki statta düzenlenen programda konuşan İlçe Gençlik Hizmetmeri ve Spor Müdürü Ali Yıldırım, halka düzenli spor alışkanlığını kazandırmak ve bir farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlendiğini söyledi.

Çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlik halk oyunları ve sportif gösterilerin ardından sona erdi.

Kaynak: AA