İznik Gölü'nde Kano Mücadelesi

İznik Gölü’nde Kano Türkiye Şampiyonası 17 kulüp ve 104 sporcunun katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin beşinci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüne sahip olan İznik bir çok sportif aktiviteye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda salon sporları, doğa sporları ve su sporlarının merkezi haline gelen İznik son olarak Türkiye Kano Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. İznik Belediyesi ev sahipliğinde, Kano Federasyonu’nun organizasyonu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen yarışlara 13 ilden 17 kulüp ve 104 sporcu katıldı.

Yarışları ise gün boyunca karadan ve göl içerisinden 12 Kano Federasyonu Hakemleri takip etti.

İlk gün gerçekleştirilen bin metre final müsabakalarında ise dereceye girenler şu şekilde:

"Erkekler final müsabakalarında birinci Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nden Abbas Anıl Şen, ikinci Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Adem Ergül ve üçüncü Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Göktürk Korkmaz."

Bayanlar final müsabakalarında binihci Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nden Damla Güldoğan, ikinci Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Asya İkisivri ve üçüncü Bursa Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nden Eslemnur Gezen oldu.

Bin metre mix final müsabakalarında birinci Şişecam Çayırova Spor Kulübü’nden Abbas Anıl Şen- Damla Güldoğan, ikinci Bursa Arama Kurtarma Spor Kulübü’nden Göktürk Korkmaz- Asya İkisivri, üçüncü Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Bin metre yarışlarında dereceye giren yarışmacı ve spor kulüplerine ödüllerini İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Kano Federasyonu Başkanı Kano Alper Cavit Kabakçı ve Kano Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Altunel takdim etti. Yarışları İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, AK Parti İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Kano Federasyonu Başkanı Kano Alper Cavit Kabakçı ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Bedri Yaman, Bursa Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Tosun, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Coşkun, federasyon temsilcileri, kulüp yöneticileri, sporcular ve sporseverler katıldı.

Kaynak: İHA