Dünya Kiteboard Ligi'nin Türkiye Ayağı Tamamlandı

Dünya Kiteboard Ligi’nin Türkiye ayağı tamamlandı. Kadınlar kategorisinde birinci Brezilya’dan Bruna Kajiya oldu.

Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde 5-8 Ekim 2017 tarihleri arasında Gökova Akyaka’da düzenlenen WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka organizasyonuna 19 ülkeden 36 sporcu katıldı.

Üç gün süren yarışlarda kadınlar kategorisinde yarışan 12 sporcu arasından birinci Brezilya’dan Bruna Kajiya olurken, ikinci İspanya’dan Rita Arnaus, üçüncü Hollanda’dan Annabel Van Westerop oldu. Kızlar kategorisinin birincisi Kajiya, aynı zamanda 2016 yılının da Dünya Kiteboard şampiyonu.

22 sporcunun yarıştığı erkekler kategorisinde ise rüzgârın yetersiz kalması nedeniyle yarışlar tamamlanamadı. Ligin bir sonraki ayağı 5-11 Kasım 2017’de Mısır’da yapılacak ve erkekler şampiyonu burada belirlenecek.

Kemahlı: "Organizasyonu Türkiye’ye getirmekten son derece mutlu olduk"

Organizasyonu gerçekleştiren Case Productions kurucu ortağı Selim Kemahlı, “Biz Kite Dünya Şampiyonası organizasyonunu Türkiye’ye getirmekten son derece mutlu olduk, gurur duyduk. Akyaka da bu organizasyonu yapmak için Türkiye’deki en ideal noktalardan birisi. Sığ su olması sebebiyle dalga da olmuyor burada. Dolayısı ile bu Kite sporu için dünyadaki önemli noktalardan birisi oldu ve bu organizasyonun buraya gelmesi ile artık buranın bu spor için en doğru yer olduğunu teyit etmiş olduk bir yerde. Bundan sonra da 5 sene süre ile burada yapmayı planlıyoruz. Şu anda 19 ülkeden 36 sporcu var” dedi.



Garat: "Akya’nın koşulları yarışmak için çok iyi"

Fransız sporcu Val Garat, “Akya’nın koşulları yarışmak için çok iyi. Özellikle çok düz bir deniz yüzeyi var. Bu Kiteboard açısından yapacağımız hareketleri göstermek için çok iyi bir olanak sunuyor. Bir daha yarışma olursa kesinlikle gelmek istiyorum. Çünkü çok muhteşem bir ülke Türkiye” dedi.

2 kez dünya şampiyonu olan Hollandalı Youri Zoon, “Burası gerçekten yarışmak için çok iyi bir yer. Su düz ve rüzgâr çok iyi. Mükemmel bir ortam. Ben buraya kazanmak için geldim. Diğer yarışmacılar zorlu yarışmacılar. Kazanmak istiyorum” dedi.

Şu anda dünya sıralamasında 2’nci ve üç kez İngiltere Şampiyonu olan Hannah Whiteley, “Akyaka’da şu anda rüzgâr çok iyi bir durumda ve gittikçe artıyor. Ben de kendi bölümümde derece yapmak istiyorum. Türkiye ve Akyaka bu yarışlar için çok iyi bir yer. Burada yapılan kurgu çok başarılı ve insanlar da çok cana yakın, yardımsever” dedi.

Yarışlarda zaman zaman sporcular karaya çıkarken, zor anlar yaşadılar. Son gün yarışlarına izleyicilerin de ilgisi büyük oldu. İzleyiciler için ayrılan bölüm tamamen dolarken, önümüzdeki 4 yıl daha Dünya Kiteboard yarışlarının Türkiye ayağının Akayaka sahilinde yapılacağı açıklandı.

Kaynak: İHA