6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası sona erdi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen ve üç günü kapsayan organizasyonun son gününde "Uluslararası Aquamasters Nissan Açık Su Yüzme Maratonu'' yapıldı.

Yaklaşık 500 sporcunun katıldığı mücadele bin 500, 3 bin ve 6 bin metre olmak üzere üç sınıfta ve farklı yaş kategorilerinde gerçekleştirildi. Açık su maratonuna katılan sporcular, sahilde belirlenen alandan çıkış yaparak dereceye girebilmek için kulaç attı. Etkinlikte ayrıca Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) yararına 50 metrelik yüzme yarışı da yapıldı.

Maraton mücadelesinin tamamlanmasının ardından, sporcuların konakladığı otelin bahçesinde düzenlenen törenle dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi.

Maratonda bin 500 metre kadınlar mücadelesi genel klasmanda, Üsküdar Su Sporları Kulübünden Nesrin Özgün 23.52'lik derecesiyle, erkeklerde ise aynı kulüpten Tolga Öcal 20.41'lik derecesiyle birinci oldu.

Kadınlar 3 bin metrede İstanbul Anadolu Spor Kulübünde Merve Şendil 48.16'lık derecesiyle, erkeklerde ise Marathon Masters Kulübünden Turgut Esen 41.25'lik derecesiyle birinciliği elde etti.

"Profilo Dayanıklılık Parkuru" olarak adlanırılan 6 bin metrede ise kadınlarda Üsküdar Su Sporları Kulübünden Bilge Vardar 1.36.09'luk dereceyle, erkeklerde Maraton Yüzme Kulübünden Emrah Özsevim de 1.23.06'lık dereceyle birinciliği kazandı.

Profilo Pazarlama Müdürü Burcu Şeçkin gazetecilere yaptığı açıklamada, dayanılıklık parkurunun kolay olmadığını ve profesyonel sporcuların katıldığını belirterek yüzme sporunu desteklemekten dolayı gurur duyduklarını söyledi.

- "Sağlığımıza katkıları oluyor. Her yaşta yüzülmeli"

İki sporcunun katıldığı bin 500 metre erkekler 85-89 yaş kategorisinde mücadeleyi ilk sırada tamamlayan İstanbul Yüzme İhtisas Kulübünden 87 yaşındaki Levent Aksüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme sporunun sağlıklı yaşama katkısına değindi.

Yüzmeye 1950 yılında İstanbul'da başladığını ve Rumeli Hisarı ile Kandilli arasında yüzdüklerini anlatan Aksüt, "Halen yüzüyorum. Sağlığımıza katkıları oluyor. Her yaşta yüzülmeli. Tansiyonunuz varsa düşer, ağrılarınız geçer ve ruhsal kuvvet kazanırsınız." diye konuştu.

Nesrin Özgün ise Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'ye kadınlarda ilk madalyayı kazandırdığını kaydederek, yüzmeyi herkese tavsiye ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA