2017 Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyonda ilk tur müsabakaları başladı Turnuvada, eski dünya şampiyonu Vladimir Kramnik, 2017 Dünya Kupası ikincisi Ding Liren ve FIDE Dünya Sıralamasında ilk 10'da yer alan Şehriyar Mamedyarov ve Alexander Grischuk da mücadele ediyor.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası'nın ilk tur müsabakaları başladı.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Göynük Mahallesi'nde beş yıldızlı bir otelde düzenlenen ve 36 ülkeden 307 sporcu katılıyor.

Turnuvanın ilk tur müsabakaları, TSF Başkanı Gülkız Tulay ile Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili'nin ilk hamleyi birlikte yapmaları ile start aldı.

TSF Başkanı Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvayı ve 88. Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) kongresini aynı anda Türkiye'de düzenlediklerini belirtti. Turnuvanın FIDE'nin faaliyetleri arasında yer alan en önemli organizasyonlardan olduğunu dile getiren Tulay, "Her şey çok iyi gidiyor. Herkes çok mutlu. Şampiyonada 48 takım yarışıyor. 36 ülkeden 300'ün üzerinde sporcuyu ağırlıyoruz." diye konuştu.

Tulay, TSF'nin yaptığı bu tür organizasyonların her zaman Avrupa ve dünyada ön plana çıkan, herkesin çok mutlu olduğu organizasyonlar olduğunu kaydetti.

Genel ve kadınlar kategorilerinde düzenlenen şampiyonada, eski dünya şampiyonu Vladimir Kramnik, 2017 Dünya Kupası ikincisi Ding Liren ve FIDE Dünya Sıralamasında ilk 10'da yer alan Azerbaycanlı Şehriyar Mamedyarov ve Rus Alexander Grishuk da mücadele ediyor.

Şampiyona, 15 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA