Vakıfbank'ta Kelsey Robinson Çalışmalara Başladı

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın yeni yıldızı Kelsey Robinson, VakıfBank Spor Sarayı’nda çalışmalarına başladı. Yıldız oyuncu, “Öncelikle VakıfBank gibi büyük bir takımda sürekli olarak forma giymek; ardından da oynadığımız her maçı kazanarak şampiyonluklar yaşamak istiyorum” dedi.

Son CEV Şampiyonlar Ligi ve FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası Şampiyonu VakıfBank Kadın Voleybol Takımı’nın bu sezon kadrosuna kattığı Amerikalı yıldız Kelsey Robinson, çalışmalarına başladı.

Avrupa’daki kariyerini İtalya’dan sonra Türkiye’de devam ettirecek olan 1992 doğumlu ve 188 cm boyundaki başarılı smaçör, yeni sezon hazırlıkları kapsamında VakıfBank Spor Sarayı’nda milli takımlara gitmemiş olan oyuncularla birlikte antrenmanlarını sürdürüyor.

VakıfBank’ı seçerek çok doğru bir karar verdiğini ilk andan itibaren hissettiğini dile getiren yıldız oyuncu, “VakıfBank’ın çok güçlü bir tarihe ve kazanma alışkanlığına sahip bir takım olduğunu biliyorum. Bu seviyede kalmak için de çok çalışıyorlar. Zaten VakıfBank’ı da bu nedenle tercih ettim. Türkiye Ligi gibi yüksek kalitede voleybol oynanan bir ligde forma giyecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Bu ligde tüm maçlar çok zorlu geçiyor. Ben, öncelikle VakıfBank gibi büyük bir takımda sürekli olarak forma giymek; ardından da oynadığımız her maçı kazanarak şampiyonluklar yaşamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kelsey Robinson kimdir?

2013 yılında Nebraska-Lincoln Üniversitesi’nden mezun olan Amerikalı yıldız, 2014-2015 sezonunda Çin’de Beijing Baw ve Porto Riko’da Leonas de Ponce takımlarında oynadı. 2015-2016 sezonunda ilk kez Avrupa’ya gelen ve İtalya’nın Imoco Volley takımında forma giyen Robinson, geçen sene de aynı takım için ter döktü. Milli formayla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda bronz, 2014 Dünya Şampiyonası’nda ise altın madalya kazanan Kelsey Robinson, 2017 CEV Şampiyonlar Ligi’nde ‘En iyi smaçör’ seçilerek rüya takımda yer almıştı.

Başarıları:

2017 CEV Şampiyonlar Ligi: En iyi Smaçör

2016 Olimpiyat Oyunları: Bronz Madalya

2015 Dünya Grand Prix: En iyi ikinci Smaçör

2014 FIVB Dünya Şampiyonası: Altın Madalya

Kaynak: İHA