Kiteboard'ün Dünya Yıldızları Akyaka'da

Dünyada son yılların en popüler spor dalları arasında gösterilen Kiteboard (Su sörfü) dünya şampiyonasının Türkiye ayağı Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka sahilinde devam ediyor. İkinci gür rüzgarın olmaması nedeniyle sporculara Ortaca’nın dünyaca ünlü Dalyan kanalında tekne turu düzenlendi.

Akyaka’da yarışacak sporcular arasında 5 kez dünya şampiyonu olan Aaron Hadlow, 2 kez dünya şampiyonu Youri Zoon, 2013 dünya şampiyonu Alex Pastor, 2015 dünya şampiyonu Liam Whaley ve 2016 dünya şampiyonu Carlos Mario da yer alıyor. Race Marketing&Management tarafından “WKL Amarok Dünya Kupası Akyaka" adıyla düzenlenen Kiteboard şampiyonasına 19 ülkeden 40 sporcu mücadele ediyor.

“Şampiyonanın ilk defa Muğla’da olması önemli”

Organizasyonun Muğla’da gerçekleşmesine maddi katkı veren YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, dünyanın birçok ülkesinden gelen sporcuları yarışlara verilen arada Ortaca Dalyan kanalında tekne turu düzenledi.

Güvenç yaptığı açıklamada, “Gökova Akyaka sahilinde Dünya Kiteboard şampiyonasında sporcular yarışıyor. Yarın da ödülleri verilecek. Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün büyük desteği ve YDA Dalaman’ın destekleri ile bu yarışları Muğla’ya getirdik. Dünyada çok sayıda şampiyon olmuş bayan ve erkek sporcular yarıştı. Kiteboard Avrupa’da ve Batı’da çok yaygın bir spor dalı. Bunun ilk defa Türkiye’de yer alması önemli. Bölgemizin ve Türkiye’mizin bu tür güzelliklerinin tanınırlığının sağlanması bakımından önemli bir etkinlik. Bölgemizin en güzel yerlerinden birinde buna ev sahipliği yapmak bir dönüm noktası. Bu vesile ile sporcularımızı dinlenme arasında Dalyan’a getirdik. Dalyan koruma altında ve dünyanın en güzel deltalarından birisi” dedi.



"Şampiyonanın Türkiye ayağı 5 yıl boyunca Akyaka’da yapılacak”

Organizasyon yetkilisi Selim Kemahlı, “Doğa ve mekan olarak şahane bir bölge. İleri dönüp baktığımızda biz 5 yıllık bir anlaşma yaptık Dünya Kiteboard şampiyonası için. Bu 5 yıl içinde şampiyonayı biz Türkiye’de devam ettireceğiz. Dileğimiz bunu Akyaka’da devam ettirmek. Aldığımız destek ile yerel halktan, kurumsal olarak valilikten, kaymakamlıktan ve Spor İl Müdürlüğünden bu desteği alabildiğimiz sürece bizim başka bir alan bakmamıza gerek yok. 5 yıl boyunca bu etkinliği büyüterekten konserler ve yan etkinlikler ile biz 5 yıl boyunca Akyaka plajında olmaya niyetliyiz” dedi.



“Türkiye’de olmaktan mutluyum”

Şu anda dünya sıralamasında 2. ve üç kez İngiltere Şampiyonu olan Hannah Whiteley, “Türkiye’de olmaktan çok mutluyum. Bugün rüzgarın olmaması nedeniyle bu güzel yerleri gezme şansı bulduk” dedi.



Türkiye büyüleyici bir ülke”

Fransız sporcu Val Garat ize rüzgarın olmaması nedeniyle mutsuz, diğer taraftan şanslı olduklarını söylerken, “Türkiye gerçekten çok büyüleyici bir ülke. Özellikle kültürünü tanımak ve insanlarının çok misafirperver yönünü görüyor olmak bizi çok etkiledi. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyum” dedi.

Şampiyonaya katılan sporculara ikinci gün Ortaca’nın Dalyan mahallesinde tekne turu düzenlendi.

Dalyan kanalında tekne ile gezen sporcular, İztuzu sahiline de çıktı. Pazar günü yapılacak final yarışları sonrası dereceye giren sporcular için kupa töreni düzenlenecek.

Kaynak: İHA