Gaziantep'te Amatör Takımlara Malzeme Desteği

Şahinbey Belediyesi tarafından 105 amatör ve mahalli lig futbol takımına spor malzemesi yardımı yapıldı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Stadında yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden beri spora ve sporcuya destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini söyledi.

Amatör takıma desteklerini sürdüreceklerini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce de yardımlarımız olmuştu. Bugün de 30'u mahalli olmak üzere 105 takıma eşofman, ayakkabı ve forma dağıtıyoruz. Amacımız bu takımlara destek olmak. Lise ve ortaokul öğrencilerimize de forma, eşofman ve top dağıtımı yaptık. Bu yılda 130 bin öğrencimize karne hediyesi olarak spor ayakkabısı hediye ettik ve etmeye devam ediyoruz. Parklarımıza yürüyüş ve bisiklet yolları yapıyoruz. Yeşilvadi Parkı'nda 20 kilometrenin üzerinde bisiklet yolları yaptık. Malzeme olarak sporu desteklediğiniz zaman sporun gelişmemesi mümkün değil. 4 yüzme havuzumuz var. Daha da yapmaya devam ediyoruz. Ampute futbol takımı ve okçuluk için sahalar yapacağız. Az laf çok icraat diyerek yola çıktık. Bu malzemelerin takımlara hayırlı olmasını diliyorum."

- "Milli takımda 6 futbolcumuz var"

Gaziantep Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Abdulkadir Gözegir, Türkiye ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında Şahinbey Kulübü'nden 6 sporcunun bulunduğunu belirterek, "13 kişilik kadronun içerisindeki 6 kişi kulübümüzün futbolcusu. Almanya ile maçı 7-0 aldık. İnşallah şampyonluk gururunu da yaşatacaklar. Bu Şahinbey ve Gaziantep'in de gururu olacak." diye konuştu.

Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel de belediye olarak spora çok önem verdiklerini belirterek, "86 sosyal tesisimizde spor sahaları var. Spor eğitimi veriyoruz. Şu anda Akkent Spor Köyünde kapalı spor salonu ve yüzme alanımız faaliyette. Lisanslı sporcu sayımız 20 binlere yaklaşmış durumda. İnşallah sporu daha iyi yerlere getireceğiz. Hocalarımıza yöneticilerimize ve milli takımda yer alan sporcularımıza çok teşekkür ederim." dedi.

Programa, Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, futbolcu ve kulüp yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA