Eskişehir Bu Sefer Türkiye'ye Yaramadı

Dünya Kupası Eleme Grubu Türkiye-İzlanda mücadelesinin ardından Tayfur Havutçu düzenlenen basın toplantısında konuştu. Havutçu, "Finlandiya maçını en iyi şekilde atlatıp, bu serüveni de böylece bitirmek istiyoruz" dedi.

Türkiye büyük umutlarla geldiği Eskişehir’de, İzlanda’ya 3-0 mağlup oldu. Eskişehir’deki ilk 2 maçını kazanan Türkiye, bu sefer taraftarın desteğine rağmen sonuca gidemedi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına katılan A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Tayfur Havutçu, açıklamalarda bulundu. Üzgün olduklarını belirten Havutçu, "Son maçlardan sonra elimize bir fırsat gelmişti. Dünya Kupası’na katılmak için 2 maçımız kalmıştı. Biri İzlanda, biri Finlandiya. Tabii 2 maçı da mutlak kazanmamız gerekiyordu. Bu gece ilk ayağıydı. İzlanda takımını çok iyi tanıyorduk. Oyun planlarını çok iyi biliyorduk. Duran toplarda çok iyi ve etkili kullanıyorlar. İkinci kazanılacak topları çabuk hücuma çıkarak değerlendiren bir takım. Bunların hepsini biliyorduk. Maçla ilgili her şey konuşuldu. Hafta boyunca bütün toplantılarda çalıştık ama maalesef sahada engel olamadık. Çok basit gollerle mağlup olduk. Üzgünüz, tabii elimizdeki şansı değerlendiremedik. Bundan sonra kalan Finlandiya maçını en iyi şekilde atlatıp, bu serüveni de böylece bitirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.



"Oyuncu tercihleri her dönem Türkiye’de tartışılmıştır"

Oyuncu seçimleriyle ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Tayfur Havutçu, "Ukrayna maçından sonra burada 7 değişiklik ile sahaya çıktık. Bugün de aynı kadro, bir tek Hakan Çalhanoğlu cezalı olduğu için onun görevini Emre Belözoğlu üstlendi. Yani sonuçta son oynadığımız Hırvatistan maçından sonra bir değişikliğimiz oldu. Çok bir değişiklik olmadı. Bu oyuncu tercihleri her dönem Türkiye’de tartışılmıştır. Bizim oynadığımız dönemlerde de tartışılıyordu. ’O niye var, bu niye oynuyor’ diye. Bu hep devam ediyor. Herkes Milli Takım’da olmak istiyor ama maalesef bir tercih yapmak zorunda kalıyoruz. Hocamızla bütün maçları izliyoruz. O yüzden saygı duyulmasını istiyoruz" diye konuştu.



"Yine de elinden geleni yapmaya çalıştı"

Arda Turan’ın oyundan alınırken ıslıklanmasını değerlendiren Tayfur Havutçu, "Hepimiz bugün üzgünüz. Böyle bir maçtan sonra Arda, takım kaptanı. Bundan önce de çok büyük katkıları olmuştur. Bugün mağlup olduğumuz için yani güzel bir tablo değil bana göre. Daha önce Hırvatistan maçında oynadı. Bir sakatlığı vardı. Uzun süredir de maç oynama fırsatı bulamadı. Ama yine de elinden geleni yapmaya çalıştı. Ben şahsen doğru bulmuyorum" açıklamasında bulundu.

"5-10 dakika biraz kımıldar gibi olduk"

Oyuncu değişiklikleri ile yapılmak istenilenleri anlatan A Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Tayfur Havutçu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Nuri’nin bir sakatlığı vardı. Ondan dolayı bir değişiklik oldu. Arka adelesinde bir çekme hissetti. Ozan’ı merkeze koyup, onların ikinci toplarını kazanmayı hedefledik. 5-10 dakika biraz kımıldar gibi olduk ama 3. golü yedikten sonra oyunun kontrolünü kaybettik."

Öte yandan maç sonrası Türkiye 14 puanla 4. sırada kaldı.

Kaynak: İHA