Eskişehir Basket İlk Maçını Kazandı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Eskişehir Basket’te Başantrenör Josep Maria Berrocal, "Geri düşmemize rağmen direnç koyup maçı tekrar çevirmek önemlidir" dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında Eskişehir Basket, İstanbul BBSK’yı 80-76’lık skorla mağlup ederek sezona galibiyetle başladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan siyah-kırmızılı ekibin başantrenörü Berrocal, kazanmalarının önemli olduğunu vurguladı. Berrocal, "Kazanmak her zaman önemlidir ama kazanırken ya da kaybederken ne yaptığınız da önemlidir. Kazanmak, dinamikleri takım içinde oturtmak için çok önemlidir. Takımı daha yukarı taşımak için bu kazanmayı kullanacağız. Hazırlık döneminden beri yapıyorduk. İstanbul BBSK son anda öne geçti. Ama orada çoğu takım geri düşer ve kaybetme yolunda ilerler. Biz orada bir direnç koyup maçı tekrar çevirdik. Bu bizim için çok önemli bir şey. Kazanmak bazı problemleri kapatmaz. Son periyotta çok kötü bir oyun oynadık. Bunları düzelteceğiz" dedi.



"Takım olarak güzel işler başaracağız"

Basın toplantısında konuşan maçın en skorer ismi Eskişehir Basketli James Baron ise, "Zor bir maç oldu. 40 dakika boyunca mücadele sürekli değişti. Bizim için kazanması zor bir maç oldu. Kazanmak için bir yol bulduk. Kazanırken hep pozitif yoldaydık. Geriye düştüğümüzde de hiç moralimiz bozulmadı. Sürekli pozitif olmak bizim açımızdan iyiydi. Maçın sonunda Jeff’in savunma ve hücumda önemli hamleleri vardı. Takım olarak hep beraber güzel işler yaparsak galip gelmeye devam edeceğimize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA