Dünya Kiteboard Ligi Şampiyonası'nın Sponsoru Turkey Home

Bu yıl ilk kez Muğla'da düzenlenen şampiyonanın sponsorluğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Turkey Home yapıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı turizm markası Turkey Home, Muğla'da düzenlenen Dünya Kiteboard Ligi Şampiyonası'nın sponsorluğunu üstleniyor.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turkey Home'un sponsorluğunda bu yıl ilk kez Gökova ilçesinde gerçekleştirilen "Dünya Kiteboard Ligi Şampiyonası" yarın sona eriyor.

Toplam 19 ülkeden 86 yarışmacının katıldığı şampiyonada, sporcular arasında 5 dünya şampiyonluğu bulunan Aaron Hadlow, 2 kez dünya şampiyonu olan Youri Zoon yer alıyor. Dünya şampiyonları Alex Pastor, Liam Whaley ile Carlos Mario da şampiyonaya katılıyor.

Yarışmanın kadın sporcuları arasında ise dünya şampiyonları Bruna Kajiya, Rita Arnaus, Hannah Wihiteley ve Paula Novotna bulunuyor.

- Gökova cazibe merkezi olacak

Yarışmaya katılan kadın sporculardan 2016 dünya üçüncüsü Annabel Van Westerop, aynı zamanda Türkiye'nin tanıtım filmi yüzü olarak dikkati çekiyor.

Westerop, Turkey Home markası altında Gökova'da çekilen "Home of Turquoise" filminin yıldızı olarak, turizm tanıtım elçisi görevini üstlenmişti. Halen yayında olan, Türkiye'nin güzelliklerinin yer aldığı film, dünyanın dört bir yanından onlarca ödül almıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyanın en iyi kiteboard parkurları arasında gösterilen Gökova'yı, kiteboard sörfçüleri için destinasyon yapmayı amaçlıyor. Şampiyonanın, Gökova'yı tüm dünyadaki kiteboard sörfçüleri için cazibe merkezine dönüştürmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA