Dolunayda Yüzme Yarışı Türkiye'de İlk Kez Bodrum'da Düzenlendi

Türkiye’nin ilk dolunayda Yüzme Yarışı Muğla’nın Bodrum İlçesinde yapıldı.

6. Uluslararası Arena Aquamaster Yüzme Şampiyonası Türkiye’de ilk kez yapılan dolunayda yüzme yarışı ile start aldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu öncülüğünde Özel bir firma tarafından ilk kez yapılan dolunayda yüzme yarışı, heyecanlı olduğu kadar renkli görüntülere de sahne oldu. Bodrum’un Yalıçiftlik Mahallesindeki eşsiz koyda gerçekleştirilen 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’na Türkiye’nin farklı illerinden katılan 270 yüzücü 500 metrelik parkuru tamamladı. Genç yaşlı, kadın erkek, hata engelli yüzücüler yarış öncesi ısınmayı ihmal etmedi. Amatör ve profesyonel yüzücüler Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecekleri için çok heyecanlaydı.

Etkinliğin sponsoru olan Profilo’nun Pazarlama Müdürü Burcu Seçkin, şampiyona ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Çok güzel bir hava var. Çok güzel bir ortam var, katılım çok yoğun. Bu akşam dolunayda yüzme yarışını gerçekleştireceğiz. Bu Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleşecek o yüzden çok büyük heyecan duyuyoruz ve böyle bir organizasyonu destekliyor olmaktan da çok büyük gurur duyuyoruz aynı zamanda.

Bugünkü yarışa aslında 200 kişi katılacaktı fakat çok yüksek bir talep oldu ve sayı 270’e çıkarıldı” dedi.

Kadınlarda Bige Vardar’ın erkeklerde ise Denizhan Dağdelen’in birinci olduğu yarışı çok sayıda vatandaş takip etti.

6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası, hafta sonu çeşitli etaplarda düzenlenecek yarışların ardından ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: İHA