Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası Başladı

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyonun açılış seremonisi yapıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası'nın açılış seremonisi gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Göynük Mahallesi'nde beş yıldızlı bir otelde düzenlenen turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra 37 ülkeden 48 takımdan, 307 sporcu katılıyor.

Turnuva kapsamında Dünya Satranç Federasyonunun (FIDE) 88. kongresi de Kemer'de yapılacak.

Organizasyonun açışış seremonisinde konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, turnuvayı ve FIDE kongresini aynı anda Türkiye'de düzenlemekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, satranç heyecanını dünyanın her tarafına yayacaklarını söyledi.

Satrançta hamleleri dostluk ve barış adına yapacaklarını ifade eden Tulay, turnuvaya katılan sporculara başarı diledi.

Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili ise müsabakaların hassasiyetine değinerek, Türkiye'nin çok iyi bir satranç ülkesi olduğunu kaydetti.

Türkiye'de yapılan organizasyonlardan asla endişe duymadıklarını belirten Azmaiparashvili, "2018 ve 2019'da Avrupa Kadınlar Şampiyonası ve Avrupa Gençler Şampiyonası'nı da Türkiye'de düzenleyeceğiz. Tüm Avrupa ülkelerine bu turnuvalara katılmalarını tavsiye ederim." diye konuştu.

FIDE Başkan Vekili Georgios Makropoulos da turnuvaya katılan bütün sporculara başarı diledi.

Açılış törenine TSF Başkanı Gülkız Tülay, ECU Başkanı Azmaiparashvili ve FIDE Başkan Vekili Makropoulos'un yanı sıra TSF Asbaşkanı Aşkın Keleş ile Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu katıldı.

Müsabakaların yarın başlayacağı turnuva, 15 Ekim'de sona erecek.

Kaynak: AA