''Yeniden Avrupa Ligi'nde Forma Giymek İstiyorum''

İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu basketbolcu İlkan Karaman:'Her zaman en üst seviyeyi düşünür ve en iyiyi hedeflerim' 'Eğer İstanbul'da yaptığımız taktiksel hatalardan ders alabilirsek, FIBA Avrupa Kupası'nda deplasmanda turu geçeriz'.

SEZER YAVUZ - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un tecrübeli oyuncusu İlkan Karaman, yaşadığı sakatlıkların kariyerini olumsuz etkilediğini ancak yeniden THY Avrupa Ligi seviyesinde forma giyebilmek için çok çalıştığını söyledi.

İlkan Karaman, yeni sezon öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Yaşadığı sakatlıkların kariyerini olumsuz etkilediğini belirten İlkan, çok çalışıp yeniden üst seviyede basketbol oynamak istediğini vurguladı.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye 2012'de transfer olması çok ses getiren İlkan, sarı-lacivertli takımda yaşadığı sakatlık sıkıntılarının kariyerini olumsuz etkilediğini anlatarak, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe'de yaşadığım sakatlık ve ameliyatların sonuç vermemesinden dolayı uzun süre forma giyemedim. Sağlıklı olabilseydim daha iyi yerlere gelebilirdim. Şimdi yeniden sahalardayım, iyi bir şekilde mücadele edip başarılı olmak istiyorum. Her zaman en üst seviyeyi düşünür ve en iyiyi hedeflerim. Yeniden Avrupa Ligi'nde forma giymek istiyorum.''

-''Turu geçeceğimizi düşünüyorum''

İlkan Karaman, FIBA Avrupa Kupası 2. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna ekibi Khimik'e 90-89 mağlup olmalarına rağmen deplasmanda turu geçeceklerine inandığını dile getirdi.

Yeni bir takım olduklarını ve zaman ihtiyaç duyduklarını vurgulayan 27 yaşındaki basketbolcu, "Eğer İstanbul'da yaptığımız taktiksel hatalardan ders alabilirsek, FIBA Avrupa Kupası'nda deplasmanda turu geçeriz. Orada daha rahat olacağımızı düşünüyorum. Gidişat çok güzel, yeni kurulmuş bir ekibiz. Lig bu hafta başlayacak ve ilerleyen zamanlarda çok daha iyi bir takım olacağız. Çok çalışıyoruz ve iyi yoldayız.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA