Masa Tenisi Liglerinde Sezon Adana'da Açılacak

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Koç:'Yarın Çukurova Üniversitesinin salonu 128 takımımızın katılacağı, 758 sporcudan oluşan 4 ligin aynı anda mücadelesine sahne olacak'.

Masa tenisinde 2017-2018 sezonu Türkiye ligleri açılış etabı yarın Adana'da başlayacak.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, Adana'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, 2017-2018 sezonu faaliyet takviminde yer alan liglerdeki ilk etap mücadelesinin hafta sonu yapılacağını belirtti.

Masa tenisinde A Milli Takım başta olmak üzere ay-yıldızlı takımların ciddi başarılarının olduğunu ifade eden Koç, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası'nda final oynadık. Yıldız kızlarımız Avrupa şampiyonalarından madalyalarla döndü. Avrupa'nın en prestijli kamplarına davet edildik. Devşirme sporcular değil de kendi öz sporcularımız diyoruz, sürekli. Bizler de Türkiye'nin tüm illerine yayılmaya çalışıyoruz. Kendi öz çocuklarımızla da inşallah 2020 Olimpiyatları'na gitmek gibi çok ciddi hedefimiz var. Yarın Çukurova Üniversitesinin salonu 128 takımımızın katılacağı, 758 sporcudan oluşan 4 ligin aynı anda mücadelesine sahne olacak. Bu bizim için bir ilk. Her ligi farklı illerde oynuyorduk ama şimdi birleştirdik, festival havasında geçirmeyi düşünüyoruz. 32 masada müsabakalarımız yapılacak."

Adanalıları Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Salonu'nda yapılacak maçları izlemeye beklediklerini dile etiren Koç, ''2 Milyon Kişiye Masa Tenisi Oynatıyoruz'' projesi kapsamında Yüreğir Havutlu İlkokulu öğrencilerine masa tenisi masası ve malzemeleri hediye etti.

Toplantıda, Süper Lig takımlarında oynayan milli takım sporcuları Talha Yiğenler, Oğuzhan Öner, Aybüke Öner ve Sibel Altınkaya da yer aldı.

Kaynak: AA