Masa Tenisi Festivali Adana'da Başlıyor

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 2017-2018 sezonu Türkiye Ligi yarın Adana Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı Spor Salonu’nda başlayacak.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen 2017-2018 Türkiye Ligi yarın Adana Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda başlayacak. Sezon açılışı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Kerim Koç, ilk kez dört farklı ligde 128 takım ve 758 sporcunun aynı hafta aynı salonda liglere ’merhaba’ diyeceğini belirtti.



"Organizasyonun ülke masa tenisine hayırlı olmasını diliyoruz"

Erkeklerde ve kadınlarda toplam 128 takımın mücadele edeceği Türkiye Ligi Adana etabında iki gün boyunca tüm liglerin ilk 5 hafta maçları oynanacağını söyleyen Koç, "Bir etap burada yapılacak. Organizasyonun ülke masa tenisine, ilimizin masa tenisi gelişimine hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda A Milli Takımımız olmak üzere milli takımlarımızın çok ciddi başarıları oldu. Avrupa şampiyonasında final oynama başarısı elde etti. Yine yıldız kızlarımız Avrupa şampiyonalarından madalyalarla döndüler. En prestijli kamplara davet edildik. Bunlar önceki yıllara oranla pek karşılaşmadığımız ama şimdi sıklıkla karşılaştığımız güzel şeyler” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz 2020 Olimpiyatlarına öz sporcularımızla gitmek”

Başkan Koç, masa tenisi sporunu tüm Türkiye’ye yaymayı hedeflediklerini ifade ederek, "Devşirme sporcular değil de kendi öz sporcularımız deriz ya bizler de Türkiye’nin tüm illerine yayılmaya çalışıyoruz. Kendi öz çocuklarımızla da inşallah 2020 Olimpiyatlarına gitmek gibi ciddi bir hedefimiz var. Yarın Adana’da Çukurova Üniversitesi’nin salonunda 128 takım, 758 sporcudan oluşan 4 ligimizin aynı anda, aynı salonda mücadelesine sahne olacak. Hep beraber izleyeceğiz. Bu bizim için ilk, her ligde ayrı ilde oynuyorduk ama şimdi hepsini birleştirdik tarihi bir alan festival havasında geçirmeyi düşünüyoruz. 32 masada müsabakalarımız yapılacak” diye konuştu.

Toplantıda 2020 olimpiyatlarına özel olarak hazırlanan ve Beşiktaş’a transfer olan Talha Yiğenler, 11 yıldır masa tenisi oynadığını belirterek, "6 yıldır milli formayı terletiyorum. Bu sene Süper Lig’de çok dişli rakiplerimiz var bu sene de hedefimiz inşallah şampiyonluk" diye konuştu.

Adanalı Milli Sporcu Sibel Altınkaya ise 15 yıldır masa tenisi oynadığını belirterek, "Almanya’dan Fenerbahçe’ye transfer oldum. Hedefimiz tabii ki şampiyonluk en büyük hedefim 2020 olimpiyatları” açıklamasını yaptı.

Toplantıya, Genel Koordinatör Tahsin Ergül, Çukurova Üniversitesi takımından milli sporcular Batuhan Zihni Şahin ve Aybüke Öner de katıldı.

Kaynak: İHA