Hedefleri Başpehlivan Ve Milli Güreşçi Yetiştirmek

Kumluca ilçesindeki güreş antrenörleri, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret etti.

Ziyarette güreş sezonunu değerlendiren antrenörler, çalışmalar hakkında Başkan Çetinkaya’ya bilgi verdi.

Antrenörler, Kumluca ve yöresinde özellikle yağlı güreşe büyük ilgi olduğunu, bu konuda altyapı çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Yeni sezonda yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren antrenörler, hedeflerinin gelecekte Kumluca'dan güreş milli takımına güreşçi ve başpehlivan yetiştirmek olduğunu, bu konuda Kumluca Belediyesi’nin güreşçilere sağladığı imkanlardan dolayı Çetinkaya'ya teşekkür etti.

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya ise, özellikle ata sporu yağlı güreşin bölgede çok sevilen bir spor dalı olduğunu, Kumluca'dan çıkan başpehlivanların elde ettikleri başarılarla bunu en güzel şekilde kanıtladığını söyledi.

Çetinkaya, "Kumluca Belediyesi olarak güreş sporuna önem veriyoruz. Bu yüzden güreşçilere özel antrenman salonu yaptık. Bölgemizde güreşe gönül vermiş gençler faydalansın diye yaptırdığımız salonda tüm bölge gençlerimiz faydalanabilir. Ziyaretlerinden dolayı antrenörlerimize teşekkür ediyorum. Antrenörlerimizin ilçemizden başpehlivanlar çıkaracağına ve milli takıma güreşçi vereceklerine inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA