Eskişehir Basket'in Konuğu İBB

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 2017-18 sezonu ilk maçında Eskişehir Basket, yarın İstanbul BBSK’yı ağırlayacak.

2016-17 sezonunda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBL) 1. Ligi’nde mücadele ederek müthiş bir performans ortaya koyan Eskişehir Basket, Play-Off Final Grubu’nu ikinci bitirerek Süper Lig’e yükselmişti. Yaz döneminde transferler yaparak kadrosunu bir hayli güçlendiren Siyah-Kırmızılı takım, yapılan antrenmanlar ve hazırlık maçlarıyla Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki zorlu karşılaşmalara hazır hale geldi.

Hedef, galibiyetle başlamak Potanın Şimşekleri, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 2017-18 sezonun ilk maçına yarın çıkacak. İspanyol Koç Josep Maria Berrocal’in çalıştırdığı Eskişehir Basket, saat 15.15’de

Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyeyi Spor Kulübü ile mücadele edecek. Dev Adamlar bugün parkede İstanbul BBSK’yı mağlup ederek lige galibiyetle başlamak istiyor.

Salona ücretsiz servisler

Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda saat 15.15’de başlayacak olan Eskişehir Basket-İstanbul BBSK maçı için saat 14.15’de Espark AVM önünden servisler kaldırılacak. Siyah Kırmızılı taraftarı spor salonuna götürecek olan servisler maç sonu tekrar taraftarı şehir merkezine getirecek. Eskişehir Basket yönetimi Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde iç sahadaki ilk 3 maç olan İstanbul BBSK, Anadolu Efes ve Galatasaray Odeabank maçları için ‘3’lü maç paketi’ kampanyası düzenlemişti. Normalde 125 liraya gelen bu maçlar, kampanya dahilinde 80 liraya indi. Gişelerden alınabilen ‘3’lü maç paketi’ yarın oynanacak İstanbul BBSK karşılaşmasına kadar Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu bilet gişesinden de alınabilecek. Kampanya dahilinde biletler öğrenciler yüzde 50 indirimli satılırken,10 yaşından küçüklere ve engellilere ise ücretsiz olarak satışa sunuldu. 3’lü maç paketi kampanyası bugün sona erecek.

10. sırada bitirmişlerdi

Eskişehir Basket’in bugünkü rakibi olan İstanbul BBSK takımının baş antrenörlüğünü Ertuğrul Erdoğan yapıyor. 2016-17 sezonunda 30 maçta 11 galibiyet alan takım 19 maçta ise parkeden mağlubiyetle ayrılmıştı. İstanbul ekibi en farklı galibiyetini ise ligin ilk yarısında oynanan TED Ankara karşılaşmasında aldı. Rakibini 21 sayı farkla 75-96’lık skorla yenen İstanbul BBSK ligi ise 10. basamakta tamamlamıştı.

Maç saatinde belli olacak

Eskişehir Basket forması terleten genç oyuncu Buğrahan Tuncer, hazırlık maçları kapsamında oynanan Darüşşafaka maçında sakatlanarak ameliyat olmuştu. Henüz maça hazır hale gelemeyen Buğrahan, bugün oynanacak olan İstanbul BBSK maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Josh Duncan’ın ise forma giyip giyemeyeceği karşılaşmadan önce teknik ekibin yapacağı kontrolle belli olacak.

Kaynak: İHA