Engelli Çocuğun, Bisiklet Tutkusu

Yatağan ilçesinde doğuştan bir kolu yarım dünyaya gelen 15 yaşındaki Şükrü Umut Akcan, engeline rağmen bisikletiyle engebeli arazilerde performans sergiliyor.

Kamyon şoförü baba ile ev hanımı annenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Akcan, bir yıl önce bisiklet sporuyla tanıştı. Uyurken başından bisikletini ayırmayan Akcan, katıldığı ilk yarışmada 8'inci olmayı başardı.

Ula ilçesinde Sosyal Bilimler Lisesi'nde yatılı okuyan Akcan, hafta sonları ailesinin yanına gelerek, dağlık alanda bisiklet sürüyor. Arkadaşlarıyla oluşturduğu parkurda dağ bisikleti çalışmaları yapan Akcan, dağ bisikletinin yanı sıra Paralimpik Oyunlarında yol bisikleti dalında da derece elde etmeyi amaçlıyor.

Akcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinin ilk başlarda bisiklet kullanmasına sıcak bakmadığını fakat zamanla bunu kabullendiğini söyledi.

Babasının bisiklete olan ilgisini fark ettiğini ve kendisine dağ bisikleti aldığını anlatan Akcan, "Bu bisikletle hayata yeniden bağlandım. Yatağan'a geldiğimde arkadaşlarımla belirlediğimiz parkurda antrenman yapıyoruz." dedi.

Yaptığı başarılı sürüşleri kaydedebilmek için yazın çalıştığı çay ocağından harçlıklarını biriktirerek aksiyon kamerası aldığını belirten Akcan, hedefinin milli takıma seçilerek Türkiye'yi paralimpik yarışlarında ve yurt dışında temsil etmek olduğunu ifade etti.

Baba Zekeriya Akcan da oğlunun yüzünün bisiklet sürmeye başladıktan sonra gülmeye başladığını, Umut'un başarılı bir sporcu olması için ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Anne Bahriye Akcan ise her zaman oğullarının arkasında olduklarını vurgulayarak, "Ben oğlumu engelli görmüyorum. Rabbimin vermiş olduğu bir hediye. Bisikletini sürebiliyor ve sağlığı yerinde. Çocukları özürlü olup da gereken desteği göstermeyen ailelere, çocuklarına destek olmalarını tavsiye ederim." diye konuştu.

Akcan, oğlunu ilk kez bisiklet üzerinde gördüğünde çok duygulandığını ve o günün hayatının en güzel günlerinden biri olduğunu belirtti.

Kaynak: AA