BOTAŞ'ta Hedef Avrupa Kupalarına Katılmak

BOTAŞ Başantrenörü Uğuz:'Önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etmek istiyoruz' Takım kaptanı Dilara Tongar:'Hedefimiz Ankara'ya kupa getirmek'.

ÖMER HAKAN KİBAR - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından BOTAŞ'ın başantrenörü Aydın Uğuz, hedefleri doğrultusunda yeterli bir kadro oluşturduklarını söyledi.

Uğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BOTAŞ'ın bu sezon itibarıyla Ankara'ya döndüğünü belirterek, "Önümüzdeki yıl Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etmek istiyoruz." dedi.

Yönetimin desteğiyle iyi bir kadro kurduklarına dikkati çeken başantrenör Uğuz, "Özellikle yabancı oyuncuların transferinde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler tercih ediliyor. Başkentin bize artısı bu. Neredeyse tüm takımı yeniledik. Bizim lig ve Avrupa'nın yanı sıra bir de Türkiye Kupası hedefimiz var." değerlendirmesini yaptı.

Uğuz, ligde Yakın Doğu Üniversitesi ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk için şanslarının yüksek olduğunu dile getirerek, "Yakın Doğu Üniversitesi geçen senenin şampiyonu. Fenerbahçe finalisti. İki takımın kadrosu yine iyi. Onların yüzde 80 şansı varsa bizim de yüzde 20, yüzde 25 şansımız var. Biz bu yüzdelerimizi daha yukarı çekmeye çalışacağız." diye konuştu.

Aydın Uğuz, ligdeki ilk maçlarını geçen sezonun şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi ile yapacaklarını belirtti.

İlk maçların her zaman zor olduğunu anlatan Uğuz, "Çok iyi kadroları var. İlk maçta onlarla oynamak zor. Onlar için deplasman olması, bizim için de şampiyonla oynamak zor. Yenersek, bizim için avantaj olur." ifadelerini kullandı.

-Dilara: "Elimizden geleni yapacağız"

BOTAŞ Takım Kaptanı Dilara Tongar da yeni sezon öncesinde Ankara'ya gelmekten mutlu olduklarını söyledi.

Ligde ilk 3'ü hedeflediklerini vurgulayan Dilara, şöyle konuştu:

"Hedefimiz Ankara'ya bir kupa getirmek. Kendimizi ilk 3 içine atıp play off'larda yukarılara tırmanmak istiyoruz. Biliyorsunuz Adana'dan, Ankara'ya taşındık. Bu bizim için önemli. Bence iyi oldu. Ankara başkentimiz. Burada kendimizi daha fazla gösterebiliriz."

Yakın Doğu Üniversitesi maçına ilişkin de Dilara, "Hiçbir takım gerçek oyununu oynamadı. Herşey olabilir. Yenileceğiz diyerek, maça çıkamayız. Biz elimizden geleni yapacağız. Kaybetmeyi düşünmeden maça çıkacağız. Rakibin ismi var, geçen yılın şampiyonu ancak maç 0-0 başlıyor. O zaman her şey olabilir." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA